Ελλάδα

Χρυσές διακρίσεις στην ΕΥΔΑΠ για το περιβάλλον

Με δύο χρυσά βραβεία τιμήθηκε η συνεισφορά της ΕΥΔΑΠ στην προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία, στα Environmental Awards 2018, που διοργανώθηκαν την Τρίτη 10 Ιουλίου 2018.

Πιο συγκεκριμένα, η Εταιρεία απέσπασε το πρώτο χρυσό βραβείο στην κατηγορία Water Stewardship/Water Management and Conservation / Διαχείριση υγρών αποβλήτων με το έργο Καινοτόμα διεργασία ανάκτησης φωσφόρου και αζώτου από εκροές ιλύος Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου ”SMART-Plant”. Το «SMART-PLANT» έχει στόχο τη δημιουργία και υλοποίηση καινοτόμων λύσεων στη διαδικασία επεξεργασίας λυμάτων, που θα επιτυγχάνει την απαιτούμενη ποιότητα των επεξεργασμένων λυμάτων, με ταυτόχρονη ανάκτηση υλικών (αζώτου, φωσφόρου και βιοαποδομήσιμου οργανικού υλικού) και ενέργειας (βιοαερίου).

ENVIROMENTALAWARDS

Το δεύτερο χρυσό βραβείο αφορά στη διαχρονική συμβολή της Εταιρείας στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των παιδιών γύρω από τον κύκλο του νερού. Η Εταιρεία διακρίθηκε στην κατηγορία Environmental Leadership με το Περιβαλλοντικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ”Το ταξίδι του Σταγονούλη” στο οποίο συμμετέχουν περισσότερα από 15.000 παιδιά ετησίως τα τελευταία 30 χρόνια.

Τα βραβεία παρέλαβε εκ μέρους της Εταιρείας, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ, κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, ο οποίος δήλωσε: «Παραλαμβάνω τα βραβεία αυτά με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, καθώς μέσα από αυτά αναγνωρίζεται η ευαισθησία, αλλά και η προσπάθεια που καταβάλλει η Εταιρεία μας, για την προάσπιση του Περιβάλλοντος, τη δημιουργία νέων τεχνολογιών βιώσιμης ανάπτυξης, την ενδυνάμωση περιβαλλοντικής ευαισθησίας, με στόχο την ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων και την επάρκεια σε νερό για όλες τις χρήσεις».

ENVIROMENTALAWARDS

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η στιγμή που η 47χρονη ναυτικός παρασύρεται από τη νταλίκα στο λιμάνι της Πάτρας - Τέσσερις συλλήψεις
«Πήγαινε να κατέβει από το καράβι, είχε σχολάσει. Φεύγοντας από αυτό στον καταπέλτη επάνω, μου είπαν από την εταιρεία, ότι κύλησε μία νταλίκα και την παρέσυρε», λέει ο αδελφός της
Η νταλίκα τη στιγμή που βγαίνει από το πλοίο
Εκατομμυριούχος στη στιγμή – Τυχερός παίκτης στη Σούδα Χανίων κέρδισε 1.000.000 ευρώ στο παιχνίδι «SUPER ΣΚΡΑΤΣ»
"Το να γίνεται κάποιος συμπολίτης μας εκατομμυριούχος, μέσα σε λίγα λεπτά, είναι κάτι που δεν θα ξεχαστεί ποτέ, όσα χρόνια και αν περάσουν", αναφέρει ο ιδιοκτήτης του τυχερού καταστήματος ΟΠΑΠ
Γιώργος Παπαγεωργίου ιδιοκτήτης καταστήματος ΟΠΑΠ στη Σούδα Χανίων