Δευτέρα, 7 Οκτ.
23oC Αθήνα

Χρυσή Αυγή: “Μπλόκο” σε διορισμό Ζαρούλια και στην κρατική χρηματοδότηση των 10 εκατομμυρίων ευρώ

Χρυσή Αυγή: “Μπλόκο” σε διορισμό Ζαρούλια και στην κρατική χρηματοδότηση των 10 εκατομμυρίων ευρώ

Κανένα πρόβλημα με την μπλοκαρισμένη, από την Ολομέλεια της Βουλής, χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής δεν υφίσταται ακόμα και εάν η ναζιστική οργάνωση αύριο δεν καταδικαστεί ως εγκληματική από το δικαστήριο.

Με δύο προσθήκες στον ΚτΒ θα «μπλοκαριστεί» και ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλια ως μετακλητής υπαλλήλου της Βουλής, στο γραφείο του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Ανεξάρτητα με την αυριανή απόφαση του δικαστηρίου, δεν θα απελευθερωθούν τα περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ που της έχουν παρακρατηθεί από την κρατική χρηματοδότηση τα χρόνια που είχε κοινοβουλευτική παρουσία.

Η απόφαση της Ολομέλειας που είχε ληφθεί το 2013, προέβλεπε ότι για την απόδοση αυτών των χρημάτων απαιτείται αμετάκλητη δικαστική απόφαση. Συνεπώς σε περίπτωση που η Χρυσή Αυγή δεν καταδικαστεί από το δικαστήριο ως εγκληματική οργάνωση αυτή θα είναι μια απλή απόφαση, όχι όμως με αμετάκλητο χαρακτήρα και έτσι δεν θα ξεπαγώσει η κρατική χρηματοδότηση.

Επίσης, δύο θα είναι οι προσθήκες που θα γίνουν στον ΚτΒ για να αποτραπεί ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλια ως μετακλητού υπαλλήλου στο γραφείο του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Θα προστεθεί διάταξη στον ΚτΒ όπου θα υιοθετεί την σχετική ρύθμιση που υπάρχει στο νόμο του Επιτελικού Κράτους όπου απαγορεύεται να διορισθεί μετακλητός υπάλληλος όταν είναι σύζυγος, συνδέεται με σύμφωνο συμβίωσης ή είναι συγγενής Α και Β βαθμού με τον έχοντα το δικαίωμα να έχει μετακλητό υπάλληλο. Μια πρόνοια που δεν είχε ενσωματωθεί στον ΚτΒ παρ όλο που έχει θεσπιστεί για όλο το υπόλοιπο δημόσιο.

Επίσης, για να αποκλειστεί και κάθε άλλος διορισμός προσώπου, θα υπάρξει μια προσθήκη στα εγκλήματα όπου κανείς έχει κόλλημα διορισμού εάν είναι ακόμα και υπόδικος για σοβαρές κακουργηματικές πράξεις. Μέχρι σήμερα σε αυτά προβλέπονται η δωροδοκία, η απιστία στο δημόσιο, όχι όμως της εγκληματικής οργάνωσης. Με τις αλλαγές που θα γίνουν στον ΚτΒ , η Βουλή θα συμπεριλάβει στα βαριά κακουργήματα και το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Αίσθηση πάντως προκαλεί ότι η καταδίκη της Χρυσής Αυγής δεν μπορεί να συνεπάγεται και παρεπόμενες όπως είναι οι ποινές στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων καθώς τόσο με τις αλλαγές που έγιναν στον Κώδικα Ποινικής δικονομίας επί ΣΥΡΙΖΑ και το καλοκαίρι από την κυβέρνηση της ΝΔ οι παρεπόμενες ποινές έχουν καταργηθεί.

Για αυτό και απαιτούνται άλλες πρόνοιες για να αποφευχθεί ο διορισμός της Ζαρούλια στην Βουλή

Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ανέφερε πάντως πως «αναμένουμε την αυριανή απόφαση, η οποία θα μας καθοδηγήσει και σε κάτι ακόμα άλλο μπορεί να χρειαστεί να γίνει στον ΚτΒ που δεν μπορούμε να το προβλέψουμε…»

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις