Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι για τα προσφυγόπουλα [pics]

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι για τα προσφυγόπουλα [pics]

Στα θρανία προσήλθαν σήμερα το μεσημέρι περισσότερα απο 600 προσφυγόπουλα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ήπειρο και Εύβοια προκειμένου να παρακολουθήσουν το πρώτο τους μάθημα στα ελληνικά σχολεία, σύμφωνα με το πρόγραμμα φοίτησης που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομαδα το υπουργείο Παιδείας για 2000 παιδιά προσφύγων και μεταναστών τα οποία φιλοξενούνται στη χώρα μας.

Στο 72ο δημοτικό σχολείο Αθηνών τα παιδιά υποδέχθηκαν ο διευθυντής του σχολείου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, κ. Γιάννης Παντής, ο οποίος δεν έκρυψε τη συγκίνηση του κάνοντας λόγο για μια “πολυ σημαντική ημέρα για τη χώρα μας”, και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, που διαβεβαιώσε πως τα παιδιά τα οποία θα φοιτήσουν στα ελληνικά σχολεία θα έχουν εμβολιαστεί και εξεταστεί απο τους γιατρούς των δομών φιλοξενίας.


Τα 40 προσφυγόπουλα που ξεκίνησαν μάθημα στο 72ο δημοτικό, φιλοξενούνται στη δομή του Ελαιώνα ενω άμεσα το πρόγραμμα θα επεκταθεί στις δομές του Σχιστού και του Σκαραμαγκά την ωρα που αβέβαιο παραμένει το μέλλον των υποψηφίων μαθητών που μενούν στο κέντρο του Ελληνικού καθώς οι υπεύθυνοι του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής μιλάνε για μια ιδιόρρυθμη κατάσταση.


Τα μαθήματα για τα προσφυγόπουλα ξεκινάνε στις 2 το μεσημέρι, με τη λήξη των κανονικών μαθημάτων, ενω το πρόγραμμα σπουδών εχει σκοπό-σε πρώτη φάση-την ένταξη των παιδιών στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε