Σάββατο, 29 Ιουν.
31oC Αθήνα

Ύδρα: Πιθανόν να έχει καταγραφεί η φωτιά από τους επιβάτες της θαλαμηγού

Ύδρα: Πιθανόν να έχει καταγραφεί η φωτιά από τους επιβάτες της θαλαμηγού

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με τη φωτιά στην Ύδρα, που προκλήθηκε μετά από ρίψη βεγγαλικών από τη θαλαμηγό «Περσεφόνη».

H ανακρίτρια έχει ζητήσει αυτοψία στο χώρο του σκάφους, αλλά και στη δασική περιοχή της Ύδρας, προκειμένου να εντοπιστούν ίχνη από την εκτόξευση των πυροτεχνημάτων από τη θαλαμηγό σύμφωνα με όσα είπε στην εκπομπή Live News ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Στην πραγματογνωμοσύνη για τη φωτιά που ξέσπασε στη δασική περιοχή του νησιού αναφέρεται πως έπνεαν βόρειοι άνεμοι, ενώ δεν αποκλείεται ταυτόχρονα η φωτιά να ξεκίνησε από την κορυφή του βουνού.

Την ίδια ώρα, σημειώνονται και οι αστοχίες από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ., η οποία δεν προχώρησε σε κατάσχεση των κινητών τηλεφώνων των επιβαινόντων της θαλαμηγού. Πιθανολογείται πως οι επιβαίνοντες ενδεχομένως θα είχαν καταγράψει με τα κινητά τους τηλέφωνα την εκτόξευση βεγγαλικών και την έναρξη της φωτιάς.

Στο ενδεχόμενο να είχαν διαγραφεί τα συγκεκριμένα βίντεο, εκτιμάται πως το υλικό θα ήταν δυνατό να ανακτηθεί εάν είχαν σταλεί τα κινητά τηλέφωνα των επιβαινόντων της θαλαμηγού στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις