Site icon NewsIT

ΥΠΕΞ: Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας

05.11.2023 | 20:40
ΥΠΕΞ: Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας

Αναχώρησε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, στο πλαίσιο της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) για την μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στην Λιβύη, κατόπιν εντολών της Ηγεσίας με διαταγή του ΓΕΕΘΑ, Αεροσκάφος (Α/Φ) C-130 από την Αεροπορική Βάση Ελευσίνας με προορισμό το αεροδρόμιο El Beida la Abraq της πόλης Bayda. Στην αποστολή των ΕΔ στην Λιβύη, συμμετέχει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ), καθώς και υγειονομικό προσωπικό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, κατάλληλα εκπαιδευμένο ώστε να παρέχει Α' Βοήθειες και υγειονομική κάλυψη Πεδίου Μάχης και Ειδικών Επιχειρήσεων. Επιπλέον του προαναφερόμενου προσωπικού το οποίο πρόκειται να παρέχει την απαιτούμενη υγειονομική υποστήριξη καθόλη την διάρκεια της αποστολής, η συνδρομή των ΕΔ συνίσταται και στην διάθεση 2 τόνων εφοδίων και ειδών πρώτης ανάγκης, και 1 τόνου φαρμακευτικού υλικού. Την διαδικασία αναχώρησης της αποστολής επέβλεψε ο Διοικητής της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ/EUROKINISSI)

Με μέριμνα του υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία με τις αιγυπτιακές αρχές, αύριο (6/11) στις 9:30 το πρωί θα αναχωρήσει αεροσκάφος C-130 με φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας προοριζόμενο για τους άμαχους της Λωρίδας της Γάζας.

Η ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια περιλαμβάνει φαρμακευτικό και ιατρικό υλικό που συγκεντρώθηκε με μέριμνα των υπουργείων Εξωτερικών και Υγείας και με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version