Πέμπτη, 25 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Υπερψηφίστηκε χθες το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο

Υπερψηφίστηκε χθες το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο

Νόμος του κράτους είναι από χθες το σχέδιο για το νέο Λύκειο. Σήμερα, γίνεται ο καθιερωμένος αγιασμός στα σχολεία, ενώ από τη Δευτέρα ξεκινά η απεργία των καθηγητών

Υπερψηφίστηκε χθες, επί της αρχής και στο σύνολό του, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το νέο Λύκειο, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ το καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ειδικότερα, υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν 52 βουλευτές, κατά 45, ενώ ο ανεξάρτητος βουλευτής, Γιώργος Κασαπίδης, δήλωσε παρών. Από την ψηφοφορία απουσίαζαν ο Κώστας Γιοβανόπουλος από τους ΑΝΕΛ και ο Σπύρος Λυκούδης από τη ΔΗΜΑΡ.

Αρβανιτόπουλος: Δεν περισσεύει κανένας εκπαιδευτικός

«Κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει και κανένας δεν κινδυνεύει από τη διαθεσιμότητα», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, κλείνοντας στο Β΄ Θερινό Τμήμα της Ολομέλειας της Βουλής τη διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου για το νέο λύκειο.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος απηύθυνε έκκληση, μάλιστα, τόσο προς τους εκπαιδευτικούς, όσο και προς τους μαθητές, αλλά και τους γονείς, να συμβάλουν ώστε να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία, ενώ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιούσε συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή χθες το απόγευμα, κατηγορώντας τον για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Για «μικροκομματικά οφέλη και σκοπιμότητες, με ομήρους μαθητές και γονείς», κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Παιδείας.

Ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι αποτελεί δεύσμεση και προτεραιότητα του Υπουργείου να μην μείνει άνεργος κανένας εκπαιδευτικός και δήλωσε ότι διασφαλίζονται οι οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών, με άρθρο νομοσχεδίου που θα κατατεθεί εντός της εβδομάδας. «Απελευθερώνουμε έτσι τους εκπαιδευτικούς από την ομηρία λίγων συνδικαλιστών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αρβανιτόπουλος και πρόσθεσε ότι «κάθε εκπαιδευτικός θα έχει την οργανική του θέση».

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά προβλήματα των εκπαιδευτικών, ο υπουργός Παιδείας αναγνώρισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, λόγω της μείωσης των αποδοχών που έχουν υποστεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, και δήλωσε ότι έχει εισηγηθεί στον πρωθυπουργό «να είναι η εκπαιδευτική κοινότητα από τις πρώτες που θα της επιστραφεί από το δημοσιονομικό πλεόνασμα ό,τι της έχει αφαιρεθεί».

Απευθυνόμενος προς την Αξιωματική Αντιπολίτευση, ο κ. Αρβανιτόπουλος την κατηγόρησε ότι έχει εισέλθει «σε μια ολισθηρά ατραπό» και ότι έχει επιλέξει ως πεδίο σύγκρουσης την εκπαίδευση «για μικροπολιτικά οφέλη, με ομήρους γονείς και μαθητές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλες οι αλλαγές στο νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο

Παιδεία: λουκέτο παντού -Απεργία από το δημοτικό ως το Πανεπιστήμιο

Αρβανιτόπουλος: Αποκλείει επιστράτευση των εκπαιδευτικών

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε