Τετάρτη, 17 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Ύποπτο κρούσμα κορονοϊού έκλεισε σχολείο στη Δάφνη

σχολεία
Φωτογραφία αρχείου InTime

“Λουκέτο” ύστερα από ύποπτο κρούσμα κορονοϊού, μπήκε σήμερα, Παρασκευή (06.03.2020) στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης.

Το σχολείο παρέμεινε κλειστό έπειτα από εντολή του Υπουργείου Παιδείας για καθαρά προληπτικούς λόγους. Ο Διευθυντής του σχολείου ειδοποίησε με μηνύματα και email τα ξημερώματα τους γονείς των μαθητών, με αποτέλεσμα κανένα από τα παιδιά να μην εμφανιστεί στο κτιριακό συγκρότημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ύποπτο κρούσμα αφορά γονέα μαθητή του 9ου Δημοτικού Δάφνης, ο οποίος έχει υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις με τα αποτελέσματα να αναμένονται τα επόμενα 24ωρα.

Το newsit.gr επικοινώνησε με τον διευθυντή του σχολείου, ωστόσο εκείνος δεν θέλησε να επιβεβαιώσει ούτε και να διαψεύσει την πληροφορία, καθώς -όπως τόνισε- ούτε κι εκείνος γνωρίζει την πηγή του κακού και η απόφαση για το προληπτικό κλείσιμο του σχολείου ανήκει και μόνο στο υπουργείο υγείας. 

Η ανακοίνωση του σχολείου αναφέρει χαρακτηριστικά: “Αγαπητοί γονείς, σας ζητούμε συγγνώμη για την ώρα, αλλά κρίνουμε σωστό για τον οικογενειακό προγραμματισμό σας, να σας ενημερώσουμε ότι αύριο 6/3/2020, το σχολείο μας θα είναι κλειστό για προληπτικούς λόγους λόγω κρούσματος κορονοϊού στο σχολείο μας”.

Για προληπτικούς λόγους στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης θα γίνει απολύμανση, όπως γίνεται καθημερινά, σε όλα τα σχολεία της περιοχής.

Ρεπορτάζ: Στέργιος Σαμαρτζής

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις