Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Μαρτίνης είναι προφυλακισμένος από τον περασμένο Νοέμβριο, αφενός για την υπόθεση με τη «μίζα» 3,2 εκατ. μάρκων που φέρεται να έλαβε από τη γερμανική εταιρεία Hospitalia International για προμήθεια υπερκοστολογημένου εξοπλισμού του νοσοκομείου και αφετέρου για τις δωρεάν νοσηλείες σε 51 επιφανή κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά πρόσωπα κατά την περίοδο 2007-2010.
Ο πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου διετέλεσε για 113 μέρες άμισθος πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν», όπως ισχυρίζεται, ενώ καθήκοντα αντιπροέδρου εκτελούσε ο Ανδρέας Μαρτίνης.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ειδικότερα, το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων πραγματοποίησε στο «Ερρίκος Ντυνάν» έλεγχο για τις χρήσεις της τριετίας 2010-2013. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις και φοροδιαφυγή κατά το διάστημα που διετέλεσε πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» ο εν λόγω δικαστικός και για το διάστημα των 113 μέρων, ο έλεγχος του καταλόγισε μη απόδοση: Φόρου μισθωτών υπηρεσιών 2.604.362 ευρώ, ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης 266.499 ευρώ, αμοιβής ελευθέρων επαγγελματιών 109.991 ευρώ, αμοιβές τρίτων 6.566 ευρώ, αμοιβές προμηθειών Δημοσίου 290.108 ευρώ, αμοιβές μελών Διοικητικού Συμβουλίου 4.695 ευρώ και φόρο αμοιβών εργοληπτών 52 ευρώ. Συνολικά δηλαδή καταλογίστηκαν 3.282.273 ευρώ.
Μετά τον έλεγχο, στον πρώην δικαστικό λειτουργό επιβλήθηκαν τα απαγορευτικά μέτρα (διασφαλιστικά μέτρα) που προβλέπει ο νόμος 4174/2013, το οποίο σημαίνει:
α) απαγόρευση μεταβίβασης των περιουσιακών του στοιχείων,
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
β) δέσμευση του 50% όλων των τραπεζικών λογαριασμών του και
γ) δέσμευση του 50% του περιεχομένου των θυρίδων του (χρήματα, κ.λπ.) σε όλα τα τραπεζικά ιδρύματα στην Ελλάδα και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Ο πρώην δικαστικός λειτουργός υποστηρίζει ότι ήταν πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.) και παράλληλα άμισθος πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν», αλλά καθημερινά βρισκόταν στα γραφεία του ΕΕΣ, ενώ τη διαχείριση του νοσοκομείου ασκούσε ο τότε αντιπρόεδρος και μεταγενέστερα πρόεδρός του, Ανδρέας Μαρτίνης.
Ο πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κατέφυγε στην διεύθυνση επίλυσης διαφορών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, αλλά η ενδικοφανής προσφυγή του, όπως λέγεται, απορρίφθηκε. Έτσι, ζήτησε καταφύγιο στα Διοικητικά Δικαστήρια των Αθηνών, αλλά και εκεί η αίτησή του είχε την ίδια τύχη. Τώρα ζητά την αναίρεση της αρνητικής για εκείνον απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών.
Πηγή: ΑΠΕ