Δευτέρα, 28 Οκτ.
16oC Αθήνα

Υπουργείο Εξωτερικών: Παραδόθηκε νέο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας στο Λίβανο – Πλάνα του ΓΕΕΘΑ από την επιχείρηση

Υπουργείο Εξωτερικών: Παραδόθηκε νέο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας στο Λίβανο – Πλάνα του ΓΕΕΘΑ από την επιχείρηση
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα (25.10.2024) ότι παραδόθηκε νέο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας στο Λίβανο, με φόντο την σύγκρουση στρατιωτικών δυνάμεων Ισραήλ και Χεζμπολάχ.

Ειδικότερα, η επιχείρηση μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στο Λίβανο πραγματοποιήθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών και σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Υπουργείο Υγείας και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η ανθρωπιστική βοήθεια μεταφέρθηκε με μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και περιλαμβάνει ιατροφαρμακευτικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ

Η Ελλάδα θα συνεχίσει να συντονίζει τις προσπάθειές της με την κυβέρνηση του Λιβάνου, με στόχο την παροχή της μεγαλύτερης δυνατής ανθρωπιστικής βοήθειας για την ανακούφιση των αμάχων.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ

Από την πλευρά του, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας δημοσίευσε πλάνα από την επιχείρηση αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στον Λίβανο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι:

«Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στον Λίβανο.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, κατόπιν συνεργασίας και συντονισμού με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, συνέδραμαν στην αποστολή ιατροφαρμακευτικού υλικού στη δοκιμαζόμενη χώρα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή μεταγωγικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) με το αντίστοιχο προσωπικό καθώς και προσωπικού της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ). Υπήρχε συνεχής παρακολούθηση, σε πραγματικό χρόνο, από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ).

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις