Ελλάδα

Υπουργείο Πολιτισμού: Συμβολική κατάληψη από καλλιτέχνες

Συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Πολιτισμού πραγματοποιούν το πρωί της Τετάρτης σωματεία καλλιτεχνών, για την τροπολογία που όπως υποστηρίζουν υποβαθμίζει τα πτυχία καλλιτεχνικών σχολών. Στις 12 αναμένεται να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο υπουργείο.

Στο υπουργείο πολιτισμού οι καλλιτέχνες έχουν κρεμάσει πανό, το οποίο γράφει: «Η μόνη παράσταση που ανεβαίνει σήμερα είναι η απεργία μας».

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, ο ΣΕΘΕΑ, ο Σύλλογος Σπουδαστών Σχολών Χορού – Θεάτρου και η Ένωση Σκηνοθετών – Δημιουργών φωνάζουν συνθήματα λέγοντας: «Θέλουμε ανώτατη, δημόσια παιδεία, όλα τα υπόλοιπα είναι κοροϊδία» και «είμαστε μαζί, μαζί και δυνατοί της τέχνης εργαζόμενοι έχουμε φωνή».

Τέλος, σημειώνεται πως οι καλλιτέχνες ζητούν την απόσυρση της κυβερνητικής τροπολογίας που ουσιαστικά , όπως λένε, κατοχυρώνει την υποβάθμιση των πτυχίων των καλλιτεχνικών σχολών.

ipourgeio politismou

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ζημιές στον αρχαιολογικό χώρο του Ολυμπίου Διός και τα Λουλουδάδικα προκάλεσαν οι κουκουλοφόροι στο συλλαλητήριο της Αθήνας για τα Τέμπη
Οι δράστες έσπασαν μάρμαρα από την πλακόστρωση του αρχαίου ναού του Ολυμπίου Διός, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού
Σκηνή από τα επεισόδια των κουκουλοφόρων στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Αθήνας για τα δύο χρόνια από τα Τέμπη