Παρασκευή, 11 Οκτ.
23oC Αθήνα

Το πολυνομοσχέδιο της… κατάργησης από το υπ. Παιδείας! – Τι θα γίνει με τις μετεγγραφές σπουδαστών – Όλες οι αλλαγές για τους “αιώνιους” φοιτητές

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Καταργούνται οι διατάξεις για την διαγραφή των “αιώνιων” φοιτητών, του νόμου για τις μετεγγραφές και την κατάργηση των Συμβουλίων Ιδρυμάτων
– Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τους υπό μετεγγραφή φοιτητές της Αρχιτεκτονικής, για τους οποίους το υπουργείο Παιδείας ψάχνει εναγωνίως νομική φόρμουλα
– Με απόφαση του ΣτΕ, τα δυσλεκτικά άτομα μπορούν να δίνουν μόνο προφορικές εξετάσεις στις Αστυνομικές Σχολές

Το πολυνομοσχέδιο της… κατάργησης θα δώσει αύριο, Πέμπτη, στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει ο υπουργός παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς.

Τα τρία βασικά σημεία, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορούν την κατάργηση των διατάξεων για την διαγραφή των αιώνιων φοιτητών, του νόμου για τις μετεγγραφές-πλέον και με τη βούλα του ΣτΕ- και την κατάργηση των Συμβουλίων Ιδρυμάτων.

Αναλυτικά τα τρία βασικά σημεία

-Κατάργηση των Συμβουλίων Ιδρυμάτων
Πιστός στις εξαγγελίες του ο υπουργός Παιδείας κ. Αριστείδης Μπαλτάς προχωράει στη θεσμική κατοχύρωση της αποδυνάμωσης των Συμβουλίων Ιδρυμάτων, τα οποία ενδέχεται να έχουν συμβουλευτικό ρόλο.

– “Αιώνιοι” φοιτητές
Το σχέδιο επιστροφής των “ασώτων” θα περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο. Οι φοιτητές δεν θα διαγράφονται εφόσον δεν το επιθυμούν. Θα βρίσκονται στα μητρώα των Ιδρυμάτων και θα “περνάνε” σε ένα δεύτερο μητρώο, αυτό των ανενεργών φοιτητών, αν έχουν καιρό να δώσουν το παρόν σε εξεταστικές. Άμα τη εμφανίσει τους, θα επανέρχονται στο μητρώο ενεργών φοιτητών.

-Μετεγγραφές
Η πολιτική των απελευθερωμένων μετεγγραφών που ακολούθησαν οι δύο προηγούμενες ηγεσίες “σκόνταψε”… στη συνταγματικότητα σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και η νέα ηγεσία θα παρουσιάσει το νέο σχέδιο νόμου.

Ο σκελετός των κριτηρίων αφορά αποκλειστικά δύο κατηγορίες, μετά τα στενά περιθώρια που άφησε το Ανώτατο Δικαστήριο μέσω της απόφασής του με δικαιούχους άτομα με δυσθεώρητα οικονομικά προβλήματα και φοιτητές με αναπηρία. Και πάλι βέβαια με πλαφόν 10% επί του αριθμού εισακτέων. Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τους υπό μετεγγραφή φοιτητές της Αρχιτεκτονικής, για τους οποίους το υπουργείο ψάχνει εναγωνίως νομική φόρμουλα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε