Ελλάδα

Υποχρεωτικές μεταθέσεις για δασκάλους και καθηγητές

Λίστες με καταλόγους που θα περιλαμβάνουν υπεράριθμους εκπαιδευτικούς ανά ειδικότητα και ανά περιοχή ετοιμάζει το υπουργείο και με βάση αυτή τη λίστα θα γίνονται οι υποχρεωτικές μεταθέσεις με τις οποίες θα καλύπτονται τα κενά που προκύπτουν από το πάγωμα των προσλήψεων στο Δημόσιο.

Το σχετικό προεδρικό διάταγμα βρίσκεται ήδη στο Συμβούλιο της Επικρατείας προς έγκριση. Επί της ουσίας προβλέπει υποχρεωτικές μεταθέσεις των εκπαιδευτικών εκείνων που δεν συμπληρώνουν το 745% του απαιτούμενου ωραρίου τους.

Οι εκπαιδευτικοί αυτοί θα θεωρούνται υπεράριθμοι και θα κατατάσσονται σε πίνακες υποχρεωτικής μετάθεσης που θα συντάσσονται από τα υπηρεσιακά συμβούλια ανά περιοχή μετάθεσης, ανά κλάδο και ειδικότητα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “το Έθνος” το διάταγμα αφορά στους εκπαιδευτικούς που πλεονάζουν εξ ολοκλήρου στην περιοχή μετάθεσης που υπηρετούν και είναι περισσότεροι από τις οργανικές θέσεις που αφορούν στην οικία περιοχή.

Το νέο διάταγμα πάντως μετά και την αύξηση του ωραρίου κατά δύο ώρες την εβδομάδα για όλους τους εκπαιδευτικούς αναμένεται να επηρεάσει κυρίως τους καθηγητές και λιγότερο τους δασκάλους.

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ένταση στον Ιανό, σε εκδήλωση για τα Τέμπη: «Έξω οι αλήτες» από τον Καραμπελιά, πέταξαν τρικάκια εναντίον του
Η εκδήλωση είχε ως θέμα «την πολιτική τυμβωρυχία των Τεμπών» και ξεκίνησε με ομιλία του Γιώργου Καραμπελιά, εναντίον του οποίου ακούστηκαν συνθήματα
Συνθήματα έξω από τον Ιανό
Ανανεώθηκε πριν 24 λεπτά
«Πιθανότατα η “ροζ” καταγγελία έγινε από πρώην της», λέει το περιβάλλον της 26χρονης αστυνομικού – «Έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση»
Η αστυνομικός καταγγέλθηκε ότι πηγαίνει με άδεια σε ροζ ραντεβού στο Ντουμπάι - «Συκοφαντικές και ψευδείς καταγγελίες», δηλώνει η δικηγόρος της
ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 3