Ελλάδα

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Πως θα καλυφθούν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί που θα βγουν σε αναστολή

Οι υγειονομικοί που δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου θα τεθούν σε αναστολή ξεκαθαρίζει το υπουργείο Παιδείας.

Παράλληλα σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους το υπουργείο Υγείας έχει καταρτίσει επιχειρησιακά σχέδια με διάφορες επιλογές που έχουν να κάνουν με την είσοδο νέου κόσμου στο σύστημα, με την αναδιάταξη του δυναμικού και, ενδεχομένως, με την εκχώρηση κάποιων υπηρεσιών -διοικητικών κυρίως- σε φορείς που θα πληρούν τους όρους.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως όλα τα νοσοκομεία και οι Υγειονομικές Περιφέρειες έχουν καταρτίσει επιχειρησιακά σχέδια όπου καταγράφονται οι δομές και τα τμήματα που πιθανόν να αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Επίσης υπάρχει η πρόβλεψη για προσλήψεις προσωπικού ορισμένου χρόνου, με συγκεκριμένες συμβάσεις, όπως προβλέπει ο νόμος. Υπάρχει η πρόβλεψη για υπηρεσίες outsourcing, δηλαδή για υποστηρικτικές υπηρεσίες στα νοσοκομεία και στις δομές. Έχει σχεδιαστεί και ανακατανομή του προσωπικού στα νοσοκομεία και στις κλινικές εφόσον υπάρξει ανάγκη.

Επίσης, θα υπάρξει πρόνοια για τη διαδικασία πρόσληψης επικουρικού προσωπικού με συμβάσεις θα συνάπτονται απευθείας με την Υγειονομική Περιφέρεια έτσι ώστε να μην υπάρχει καθυστέρηση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Γιάννης Κατσίγιαννης εξηγεί πώς έγινε το ατύχημα με τον Άρη Μουγκοπέτρο - «Γέμισα αίματα, νόμιζε πως ήταν καπνογόνο»
Ο τραγουδιστής εξήγησε πως ο μουσικός κρατούσε την κροτίδα σαν λαμπάδα της Ανάστασης, πιθανόν γιατί δεν κατάλαβε ποτέ πως πρόκειται για καπνογόνο
Άρης Μουγκοπέτρος 6
Εντυπωσιακό βίντεο από την Αθηνών – Κορίνθου με τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα κατά την επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα
Στην Αθηνών – Κορίνθου, από την Αρχαία Κόρινθο μέχρι τους Αγίους Θεοδώρους και την Ελευσίνα, τα αυτοκίνητα ήταν σταματημένα και οι οδηγοί έπρεπε να οπλιστούν με μεγάλη υπομονή
Αυτοκίνητα στην Εθνική Οδό 3