Site icon NewsIT

Ζακ Κωστόπουλος: Κάθειρξη 5 ετών στον κοσμηματοπώλη και 6 στον μεσίτη – Οργή και κλάματα για την απόφαση

10.07.2024 | 12:07
Ζακ Κωστόπουλος: Κάθειρξη 5 ετών στον κοσμηματοπώλη και 6 στον μεσίτη – Οργή και κλάματα για την απόφαση

Απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Με ομόφωνη απόφασή του το Μικτό Ορκωτό Εφετείο επέβαλε ποινή κάθειρξης πέντε ετών στον κοσμηματοπώλη και έξι ετών στην μεσίτη για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Το δικαστήριο αποφάσισε την έκτιση της ποινής κατ’ οίκον για τον κοσμηματοπώλη καθώς έχει συμπληρώσει τα 80 έτη της ηλικίας του, ενώ ο μεσίτης οδηγείται στις φυλακές. Η πρόεδρος ενημέρωσε τους καταδικασθέντες πως έχουν δικαίωμα να ζητήσουν από τον Άρειο Πάγο την αναίρεση της απόφασης του Εφετείου για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Παράλληλα, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών αποφάσισε να αναγνωρίσει ελαφρυντικές περιστάσεις στους δύο καταδικασθέντες για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στον κοσμηματοπώλη και στον μεσίτη. Στον κοσμηματοπώλη αναγνωρίστηκε και το ελαφρυντικό της ανάρμοστης συμπεριφοράς θύματος.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη.

Νωρίτερα, ο συνήγορος υπεράσπισης του κοσμηματοπώλη ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου. Ο δικηγόρος του 61 ετών μεσίτη ζήτησε από την πλευρά του, την αναγνώριση των ελαφρυντικών περιστάσεων του πρότερου σύννομου βίου, της ανάρμοστης συμπεριφοράς θύματος και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Ο εισαγγελέας τόνισε πως για το σύννομο βίο «λαμβάνονται υπόψιν οι περιστάσεις που τελέστηκε η πράξη» και πως «η ποινή δεν πρέπει να βρίσκεται σε δυσαναλογία με το έγκλημα».

Για τον κοσμηματοπώλη τόνισε συγκεκριμένα πως θα μπορούσα να αποφύγει τις φθορές στο μαγαζί του αν άνοιγε την πόρτα στο θύμα ενώ επεσήμανε πως «άρχισε να τον χτυπάει με μανία»

Ο κ. Κωσταρέλλος τόνισε πως δεν δικαιολογείται η παράνομη συμπεριφορά του καταδικασθέντα και η βλάβη που προκάλεσε στο θύμα.

«Ο ισχυρισμός του ότι άρχισε τις κλωτσιές από αλτρουιστικά αισθήματα δεν ισχύει. Ανάρμοστη συμπεριφορά θύματος δεν υπήρξε. Δεν προέκυψε θετική συμπεριφορά έμπρακτης μετάνοιας» τόνισε ο εισαγγελέας.

Στο μεταξύ, στο τέλος της διαδικασίας σημειώθηκε ένταση.

Το πλήθος εντός της αίθουσας φώναζε «δολοφόνοι, στην κόλαση να πάτε», φονιάδες» και στους δύο καταδικασθέντες.

Οι συγγενείς των καταδικασθέντων φυγαδεύτηκαν από την πόρτα που μπαινοβγαίνουν οι κατηγορούμενοι, καθώς το πλήθος επιχείρησε να τους λιντσάρει.

Η μητέρα και αδελφός του Ζακ έμειναν αγκαλιασμένοι στη μέση της αίθουσας, κλαίγοντας. «Ζαχαριά μου είναι ένοχοι», έλεγε η μητέρα. 

«Μετά από μια πολύμηνη διαδικασία το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, εκλογίκευσε την ποινική μεταχείριση του κατηγορουμένου κοσμηματοπώλη, αναγνωρίζοντας σε αυτόν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου αλλά και της προηγούμενης ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος, δίνοντας ουσιαστικά τέλος σε μια ταλαιπωρία αναντίστοιχη προς αυτό το οποίο πράγματι του αναλογούσε», τόνισε από την πλευρά του ο δικηγόρος του κοσμηματοπώλη, Χάρης Αναγνωστόπουλος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version