Ανοίγει η βεντάλια των ερευνών της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία της συμβολαιογράφου Μαρίζας Τερτσέτη Παπαδάτου, η οποία εντοπίστηκε νεκρή στην αυλή του σπιτιού της στην περιοχή Κρυονέρι της Ζακύνθου της περασμένη Τρίτη (18.02.2025). Πλέον στο μικροσκόπιο τον αστυνομικών αρχών μπαίνει και το ευρύτερο περιβάλλον της 69χρονης γυναίκας, καθώς το σενάριο της ληστείας δεν φαντάζει ως το μοναδικό.
Σε ένα θρίλερ για γερά νεύρα και απρόβλεπτες εξελίξεις διαδραματίζεται η υπόθεση της δολοφονίας της γνωστής και εύπορης συμβολαιογράφου του νησιού του Ιονίου. Αν και στην Ζάκυνθο έσπευσαν λίγες ώρες μετά τον εντοπισμό της σε μια λίμνη αίματος, πέντε στελέχη του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Αθήνας αλλά και κλιμάκιο των Εγκληματολογικών Εργαστήριων, ωστόσο προς το παρόν δεν υπάρχουν αποδείξεις που να εστιάζουν προς κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μπορεί το σενάριο της ληστείας που τελικά «στράβωσε» να παραμένει ακόμα το πιο πιθανό, ωστόσο οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ ανοίγουν τον κύκλο των ερευνών τους. Έτσι, ερευνούν και το ενδεχόμενο πίσω από τη μαχαιριά στο μηρό που προκάλεσε τον θάνατο της 69χρονης γυναίκας να βρίσκεται άτομο ή άτομα τα οποία μπορεί να γνώριζε.
Η Μαρίζα Τερτσέτη Παπαδάτου το απόγευμα της 18ης Φεβρουαρίου βρίσκονταν στο γραφείο της κι επέστρεψε αργά το βράδυ στο σπίτι της στο Κρυονέρι της Ζακύνθου. Εκεί γύρω στις 10:00 με 10:30 εκτιμάται ότι η άτυχη γυναίκα βρέθηκε αντιμέτωπη με τον άνθρωπο που της κάρφωσε το μαχαίρι στο αριστερό της πόδι και της αφαίρεσε τη ζωή. Σχεδόν 12 ώρες αργότερα εντοπίστηκε νεκρή από το γιο της, μέσα σε ένα ανατριχιαστικό σκηνικό. Το άψυχο σώμα της Μαρίζας Τερτσέτη Παπαδάτου κείτονταν στην αυλή του σπιτιού της μέσα σε μια λίμνη αίματος. Σε κοντινή απόσταση υπήρχε η τσάντα της από την οποία δεν είχαν αφαιρεθεί χρήματα και στο εσωτερικό του σπιτιού της δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης.
Αν και στην αρχή έγιναν τέσσερις προσαγωγές, ωστόσο όλοι οι ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι, με τις έρευνες των αστυνομικών να επανέρχονται και πάλι σε αρχικό στάδιο. Έτσι, ερευνάται πλέον και το ενδεχόμενο ο άνθρωπος που αφαίρεσε τη ζωή της 69χρονης γυναίκας να ήταν γνωστός της και να μην είχε ως κίνητρο μόνο τη ληστεία. Στην βεντάλια των ερευνών ενδέχεται να μπουν ακόμα και άτομα από τις επαγγελματικές δραστηριότητες της Μαρίζας Τερτσέτη Παπαδάτου.
Από εκεί και πέρα οι αστυνομικές αρχές έχουν ζητήσει να γίνει άρση των κινητών τηλεφώνων, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν από τις κεραίες που υπάρχουν στην περιοχή τυχόν ύποπτες συνδέσεις και συνομιλίες ατόμων. Δηλαδή, η παρουσία ατόμων που δεν δικαιολογούνταν την συγκεκριμένη στιγμή στο σημείο. Από εκεί και πέρα η τσάντα της άτυχης γυναίκας έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει σε αυτή κι άλλο DNA εκτός από αυτό του θύματος.
Τέλος, το υλικό από όλες τις κάμερες της περιοχής έχει μπει στο μικροσκόπιο των αστυνομικών, οι οποίοι προσπαθούν να εντοπίσουν έστω την παραμικρή λεπτομέρεια που θα τους οδηγήσει στα ίχνη των δραστών.