Site icon NewsIT

Ζητούν ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης

21.02.2010 | 17:39
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Να ληφθούν μέτρα θεσμικού περιεχομένου με σκοπό την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη απονομή της Διοικητικής Δικαιοσύνης ζητούν, με ψήφισμά τους, τα μέλη της 'Ενωσης Διοικητικών Δικαστών.

Ειδικότερα με το ψήφισμα που εξέδωσαν ζητούν:

– Πρωτοδικεία σε κάθε πρωτεύουσα νομού και Εφετείο σε κάθε περιφέρεια. 
– Να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις των δικαστικών λειτουργών κατά 150 σε βάθος τριετίας, λόγω της μεταφορά υποθέσεων από το Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς και των υπαλλήλων της γραμματείας των Διοικητικών Δικαστηρίων και ειδικότερα υπαλλήλων με γνώσεις πληροφορικής, ώστε να καταστεί δυνατό να παρασχεθεί από αυτά αποτελεσματική και άρα επίκαιρη δικαστική προστασία στον έλληνα πολίτη.
– Να προγραμματιστεί και να υλοποιηθεί άμεσα η αξιοπρεπής (μετα)στέγαση και των υπολοίπων δικαστικών καταστημάτων τους, τα οποία στερούνται κατάλληλης κτιριακής υποδομής και να λαμβάνεται πρόνοια για τη συντήρησή τους, με προτεραιότητα στα Διοικητικών Δικαστηρίων του Πειραιά.
-Να ολοκληρωθεί και να επεκταθεί το πρόγραμμα μηχανοργάνωσης των Διοικητικών Δικαστηρίων και να χορηγηθεί ηλεκτρονικός υπολογιστής σε όλους του δικαστικούς λειτουργούς.
– Τα δικαστήρια να αυτοδιαχειρίζονται τα κονδύλια που προβλέπονται για την αντιμετώπιση των τρεχουσών αναγκών τους.
-Ενόψει των νέων ασφαλιστικών δεδομένων να εφαρμοσθούν οι κανόνες διαδοχικής ασφάλισης για την συνολική δικηγορική υπηρεσία των δικαστικών λειτουργών.
-Την κατάργηση της διάταξης με την οποία θεσπίστηκε οκτάμηνο για έκδοση δικαστικών αποφάσεων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version