Site icon NewsIT

75 κράτη δεσμεύτηκαν για μείωση των ρύπων…

07.04.2010 | 15:02
75 κράτη δεσμεύτηκαν για μείωση των ρύπων…

Kαι ετήσια οικονομική βοήθεια στις φτωχότερες χώρες, 100 δις δολάρια μέχρι το 2020, για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής...

Η Σύμβαση- Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, ανακοίνωσε ότι 75 κράτη δεσμεύτηκαν να περιορίσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου μέχρι το 2020, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου AFP.

Οι στόχοι κατατέθηκαν στο πλαίσιο της συμφωνίας της Κοπεγχάγης.

Συνολικά 111 κράτη «δήλωσαν ότι στηρίζουν τη συμφωνία».

Στο κείμενο της συμφωνίας της Κοπεγχάγης έχει τεθεί ως στόχος για τη μέση θερμοκρασία του πλανήτη, να μην ξεπεράσει τους 2 βαθμούς Κελσίου.

Στην εν λόγω Σύνοδο δεν κατέστη δυνατό η επίτευξη μιας δεσμευτικής συμφωνίας για το περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Παράλληλα, είχε συμφωνηθεί ετήσια οικονομική βοήθεια στις φτωχότερες χώρες 30 δις δολάρια μέχρι το 2012 και 100 δις δολάρια ετησίως μέχρι το 2020, για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η ανακοίνωση της Σύμβασης-Πλαίσιο του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (UNFCCC), επιβεβαιώνει ότι οι μεγάλοι ρυπαντές, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, Ινδίας και Βραζιλίας χαιρέτησαν τη συμφωνία της Κοπεγχάγης.

Ο γραμματέας της UNFCCC Yvo de Boer, δήλωσε ότι οι υποσχέσεις είναι σημαντικές αλλά δεν αρκούν.

Πρέπει να ληφθούν πιο δραστικά μέτρα στη φετινή σύνοδο για το Κλίμα που θα γίνει το Νοέμβριο στο Μεξικό, πρόσθεσε ο ίδιος.

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version