Site icon NewsIT

Αφανίζονται οι νυχτερίδες στις ΗΠΑ

06.08.2010 | 15:02
Αφανίζονται οι νυχτερίδες στις ΗΠΑ

Μια μυστηριώδης ασθένεια έχει σκοτώσει μέχρι τώρα περίπου ένα εκατομμύριο!

Η ασθένεια ονομάζεται “σύνδρομο της λευκής μύτης” επειδή όσες νυχτερίδες την κολλάνε, εμφανίζουν σημάδια στη μύτη, τα φτερά και τα αυτιά τους.

Ο μύκητας από τον οποίο προκαλείται η ασθένεια, μπαίνει στις σπηλιές των νυχτερίδων και τους “επιτίθεται” ενώ εκείνες είναι σε χειμερία νάρκη. Από τη μόλυνση εκείνες ξυπνούν και αρχίζουν να κινούνται συνεχώς, σε μια περίοδο που κανονικά θα έπρεπε να “κοιμούνται”.

Από αυτές που μολύνονται, πεθαίνει το 73% όπως λένε οι επιστήμονες. Σε έρευνα που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση “Science” αναφέρεται ότι η ασθένεια αυτή μπορεί να οδηγήσει σε ολικό αφανισμό τις νυχτερίδες, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ όπου εμφανίζεται το φαινόμενο, μέσα στα επόμενα 16-20 χρόνια.

Μάλιστα, οι ειδικοί λένε ότι δεν αποκλείεται ο άνθρωπος να είναι εκείνος που μετέφερε το μύκητα στις νυχτερίδες, αφού η ασθένεια εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε μια σπηλιά στην πολιτεία της Νέας Υόρκης το 2006, την οποία επισκέπτονται πολύ συχνά τουρίστες.

Το φαινόμενο εντοπίζεται κυρίως στην Πενσιλβάνια, την πολιτεία της Νέας Υόρκης και τη Νέα Αγγλία, αλλά η ασθένεια εξαπλώνεται γρήγορα και σε άλλα σημεία της Αμερικής.

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version