Site icon NewsIT

Αιματηρά επεισόδια στο Περού για το νερό

20.09.2010 | 12:46
Αιματηρά επεισόδια στο Περού για το νερό

Ένας νεκρός και 18 τραυματίες σε συγκρούσεις διαδηλωτών-αστυνομικών, για ένα έργο άρδευσης στο νότιο τμήμα της χώρας...

Σύμφωνα με το Reuters, οι συγκρούσεις σημειώθηκαν στην πόλη Εσπινάρ, περίπου 650 χιλιόμετρα νότια της Λίμα. Η αστυνομία συγκρούστηκε με τους διαδηλωτές, που διαμαρτύρονται για την κατασκευή του έργου άρδευσης Majes-Siguas II, το οποίο θα αφήσει την πόλη χωρίς νερό. Ο υπουργός Οικονομικών Ισμαήλ Μπεναβίδες, δήλωσε ότι «κατανοώ τις ανησυχίες των κατοίκων της περιοχής. Το έργο όμως προβλέπει ότι θα δημιουργήσει τουλάχιστον 150.000-200.000 νέες θέσεις εργασίας».

Το έργο προβλέπει την κατασκευή ενός φράγματος και ένα αρδευτικό σύστημα που θα ποτίζει περίπου 38,500 εκτάρια αγροτικής γης στην περιοχή Αρεκίπα. Από την πλευρά της, η κυβέρνηση του Περού έχει στόχο να αυξήσει τις εξαγωγές γεωργικών προϊόντων και να σταματήσει η οικονομία της χώρας να εξαρτάται από την εκμετάλλευση των ορυχείων.

Το νερό είναι ένα ευαίσθητο θέμα στο Περού, δεδομένου ότι η έρημος καλύπτει την ακτή του Ειρηνικού Ωκεανού, εκεί όπου ζει το μεγαλύτερο μέρος πληθυσμού, ενώ οι παγετώνες των Άνδεων λιώνουν λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version