Site icon NewsIT

Ανακάλυψαν 57 υβρίδια καρχαριών για πρώτη φορά στην ιστορία

04.01.2012 | 12:02
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Μπορεί να είναι αποδεδειγμένα ένα από τα αρχαιότερα είδη που επιβιώνουν ως σήμερα στον πλανήτη, μπορεί οι επιστήμονες να έχουν κάνει χιλιάδες έρευνες γι' αυτό, όμως είναι η πρώτη φορά που πιστοποιείται το γεγονός ότι τα είδη του καρχαρία διασταυρώνονται και μεταξύ τους.

Ιστορικά έχει καταγραφεί ως και διασταύρωση μεταξύ πολικής αρκούδας και αρκούδας γκρίζλι, ποτέ ως σήμερα όμως οι επιστήμονες δεν είχαν έρθει … πρόσωπο με πρόσωπο με υβρίσιο καρχαρία.
Όπως αναφέρει η “Ναυτεμπορική” οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία σε μια έρευνα ρουτίνας, κατά τη διάρκεια δηλαδή καταγραφής καρχαριών στην περιοχή ανακάλυψαν υβρίδιο διασταύρωση δύο ειδών – του κοινού μελανόπτερου με τον αυστραλιανό μελανόπτερο.
“Είναι κάτι που μας προκάλεσε μεγάλη έκπληξη γιατί κανείς δεν έχει δει ποτέ στο παρελθόν υβρίδια καρχαριών Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για συχνό φαινόμενο”, λένε οι επιστήμονες που εικάζουν ότι πρόκειται είτε για μια προσπάθεια των καρχαριών να αντεπεξέλθουν στην αύξηση της θερμοκρασίας των νερών, είτε για να κυριαρχήσουν σε μια νέα περιοχή.
Με δεδομένο ότι τα ιστορικά στοιχεία είναι ανύπαρκτα κάνουν μόνον εικασίες αν και πάλι δείχνουν ως “ένοχο” το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version