Site icon NewsIT

Η Κίνα επιστρέφει τα σκουπίδια της Μεγάλης Βρετανίας

12.11.2012 | 14:47
Η Κίνα επιστρέφει τα σκουπίδια της Μεγάλης Βρετανίας

Η Κίνα αρνείται να ανακυκλώσει και επιστρέφει τα σκουπίδια της Μεγάλης Βρετανίας λόγω κακής ποιότητας.

Το Ηνωμένο Βασίλειο στέλνει στην Άπω Ανατολή σχεδόν το 70% των ανακυκλώσιμων πλαστικών καθώς αδυνατεί να τα επεξεργαστεί και να τα επαναχρησιμοποιήσει.

Παραδοσιακά η Κίνα έχει δεχθεί να επεξεργάζεται αυτά τα υλικά.
 
Έτσι, τα απόβλητα στέλνονται πίσω στους βρετανικούς χώρους υγειονομικής ταφής μετά την απόφαση της Κίνας να απορρίψει τα χαμηλής ποιότητας πλαστικά.
 
Η Κίνα έχει πάρει αυστηρότερα μέτρα όσον αφορά τον τύπο και την ποιότητα των υλικών που επεξεργάζεται και έχει βάλει τέλος σε όσα είναι χαμηλής ποιότητας και ιδιαίτερα εκείνων που έχουν «μολυνθεί», σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Telegraph.
 
Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος μόνο αυτό το έτος «έχει πει όχι» σε 17 κοντέινερ 420 τόνων πλαστικού καθώς η κυβέρνηση βάζει τέλος στα «βρώμικα» πλαστικά.
 
Ειδικοί σε θέματα ανακύκλωσης προειδοποιούν για «βουνά από πλαστικό» εάν η Κίνα συνεχίσει να εφαρμόζει αυτά τα αυστηρά μέτρα.
 
Τον Οκτώβριο η Κίνα ανακοίνωσε ότι μπορεί να επιβάλει κανονισμούς που θα σημάνουν την καταστροφή για τη Βρετανία όσον αφορά την απόθεση των αποβλήτων της.
 
Οι κανονισμοί απαγορεύουν «βρώμικα» πλαστικά μετά από κατανάλωση, αλλά και οποιοδήποτε απόβλητο έχει μεταφερθεί από άλλη εταιρία πέρα από αυτήν που αναφέρεται στο πιστοποιητικό εισαγωγών. Επίσης σταματά το εμπόριο «βρώμικων» υπολειμμάτων πλαστικού που συλλέγονται από το εισαγόμενο πλαστικό και χαρτί.

Επιπλέον, προειδοποιεί ότι μπορεί να σταματήσει να δέχεται «βρώμικα» οικιακά πλαστικά απορρίμματα καθώς καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να ανακυκλώσει ακόμα και τα υψηλής ποιότητας υλικά.


 

Οι περισσότερες τοπικές αρχές στην Αγγλία παραδέχονται ότι οι κάτοικοι δεν χωρίζουν τα σκουπίδια τους σε κατηγορίες και έτσι συσσωρεύουν όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά μαζί.
 
Παρόλο που υπάρχει υπηρεσία που ταξινομεί και ξεχωρίζει τα υλικά, αυτό δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της Κίνας καθώς συχνά «μολύνονται» από νοικοκυριά που ρίχνουν τα λάθος υλικά στους λάθος κάδους ανακύκλωσης.
 
Ο Όουεν Πάτερσον, Υπουργός Περιβάλλοντος, δήλωσε ότι είχε στόχο να βελτιώσει τις υποδομές της Βρετανίας στην ανακύκλωση και να μη βασίζεται σε τρίτους στην επεξεργασία των αποβλήτων του.
 
Ο ίδιος δήλωσε στην Daily Telegraph: «Το εμπόριο ανακυκλώσιμων υλικών αποτελεί μια παγκόσμια αγορά και θέλω να δω αγγλικές επιχειρήσεις να βγάζουν χρήματα από αυτό τονώνοντας την οικονομία μας. Θέλω να δω τη δική μας βιομηχανία ανακύκλωσης να αναπτύσσεται αρπάζοντας αυτή την ευκαιρία».
 
Παρά τη δήλωση του, τα στοιχεία αποκάλυψαν ότι την προηγούμενη χρονιά εκατομμύρια τόνοι οικιακών απορριμάτων κάηκαν αντί να ανακυκλωθούν.
 
Η ποσότητα που εστάλη στους αποτεφρωτήρες εκτινάχθηκε κατά περίπου 25%, ενώ η ποσότητα προς ανακύκλωση αυξήθηκε κατά μόλις μία ποσοστιαία μονάδα.
 
Λόγω της αύξησης στην καύση απορριμάτων εκατομμύρια οικογένειες θα πρέπει τώρα να ζήσουν με τους κινδύνους ρύπανσης των αποτεφρωτήρων.
 
Η πόλη Guangzhou στην Κίνα είναι μια από τις πιο γνωστές χωματερές της Κίνας η οποία δέχεται σκουπίδια από άλλες χώρες.
 
 

Ανακύκλωση Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version