Κυριακή, 28 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Βιβλιοθήκη για όλους, με στυλ και χωρίς χρήματα

Βιβλιοθήκη για όλους, με στυλ και χωρίς χρήματα

Το Σαββατοκύριακο υπάρχει πάντα λίγος χρόνος για μαστορέματα. Εάν υπάρχει και διάθεση, σίγουρα μπορείτε να κατασκευάσετε ράφια για τα βιβλία σας και να κάνετε εντύπωση στους φίλους σας. Αρκεί να μην πετάξετε στα άχρηστα την παλιά ξύλινη σκάλα που έχετε στην αποθήκη.

Θα χρειαστεί σίγουρα, μαζί με μεταλλικό ιμάντα, υποστηρίγματα και σύρμα, για την συνδεσμολογία. 

Με καλούς υπολογισμούς, μπορεί να χρησιμεύσει για να τακτοποιήσετε επιτέλους, εκείνα τα βιβλία που έχετε κρύψει σε κάποια ντουλάπα. Είτε γιατί δεν είχατε τον κατάλληλο χώρο ή τα χρήματα να αγοράσετε μια βιβλιοθήκη.


 

Η παλιά σκάλα σίγουρα μπορει να γίνει ανθεκτική και να συγκρατήσει ακόμα και μεγάλα βιβλία, ενώ ανάλογα την φαντασία και την ικανότητα του «τεχνίτη» μπορεί να διακοσμήσει οποιοδήποτε χώρο, ακόμα και το σαλόνι, αν βαφτεί με το κατάλληλο χρώμα.

Στην φιλοσοφία του «τίποτα δεν πάει χαμένο», το ReUseConnection, μια διεθνής πλατφόρμα που προωθεί την επαναχρησιμοποίηση των υλικών προτείνει μια αρκετά φουτουριστική ιδέα, πλην όμως, πραγματοποιήσιμη.


 

Για να μειώσουμε τα αντικείμενα που καταλήγουν στους κάδους απορριμμάτων αλλά και να κάνουμε τη δουλειά μας.

Μπορεί στην Ελλάδα να μην είναι διαδεδομένη η επαναχρησιμοποίηση παλιών αντικειμένων, όμως στο εξωτερικό, χιλιάδες  υποστηρικτές της, είτε κατασκευάζουν μόνοι τους είτε αγοράζουν ανάλογα αντικείμενα ή έπιπλα από ειδικευμένους τεχνίτες.


 

Όσο κι αν φαίνεται ευτελής κατασκευή, η συγκεκριμένη σκάλα-βιβλιοθήκη, πωλείται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, απ όπου προέρχεται η πρόταση, περίπου 380 ευρώ.

Ανακύκλωση Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε