Πέμπτη, 25 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Διαδραστικός Χάρτης CO2

Διαδραστικός Χάρτης CO2

Μετά τις εναλλαγές του καιρού στη Σκωτία, που είναι βαρόμετρο για το κλίμα της Ευρώπης, μιας και από εκεί φαίνεται τι γίνεται σε ολόκληρη την ήπειρο, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το να δούμε τον χάρτη με τους ρύπους, που με την σειρά τους ευθύνονται και αυτοί για την αλλαγή του κλίματος.

Στο «The Carbon Map» οι πληροφορίες απέχουν όσο ένα «κλικ». Ποιές περιοχές κινδυνεύουν, ποιές χώρες είναι στο κόκκινο, σε ποιο σημείο βρίσκεται η χώρα μας, που ανεβαίνει η στάθμη της θάλασσας;
Αυτές με πολλές ακόμη χρήσιμες πληροφορίες, μπορεί να δεις κάποιος που θα περιηγηθεί στον διαδραστικό χάρτη CO2, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.carbonmap.org με όλα τα στατιστικά στοιχεία από το 2008.
 
Στον χάρτη αυτό βλέπουμε ότι η κατάταξη της Ελλάδας παγκόσμια, είναι στην 165η θέση σε σύνολο 199 και στην μεσαία (προς τα επάνω) κλίμακα με 8,7 τόνους CO2 κατ΄άτομο. Σε λίγο καλύτερη θέση, αν και πολύ μεγαλύτερη και σίγουρα πιο βιομηχανοποιημένη, βρίσκεται η Ιταλία με 7,4 τόνους CO2 κατ΄άτομο, κατέχοντας την 152η θέση. Στα ανατολικά μας η Τουρκία καταγράφει 4 τόνους CO2 κατ΄άτομο κατατασσόμενη στην 111η θέση.
 
Δημιουργοί του project «The Carbon Map» είναι η ομάδα του KILN που θα τους βρείτε στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση http://kiln.it/ 
Τον χάρτη τον δημιούργησαν μέσα στο πλαίσιο της προσπάθειας γνωστοποίησης αλλά και ευαισθητοποίησης του κόσμου σχετικά με την κλιματική αλλαγή στον πλανήτη.

Κλιματικές αλλαγές Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε