Site icon NewsIT

Χάρτης επαγρύπνησης για ακραία καιρικά φαινόμενα

24.04.2012 | 12:21
Χάρτης επαγρύπνησης για ακραία καιρικά φαινόμενα

Πρόβλεψη 48 ωρών για κάθε μετεωρολογικό φαινόμενο που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο από μια απλή εκδρομή έως την περιουσία μας ή την ίδια μας την ζωή προσφέρει ο χάρτης ακραίων καιρικών φαινομένων.

Κάθε χώρα χρωματίζεται στο χάρτη βάσει κώδικα, που περιέχει τέσσερα επίπεδα κινδύνου: Από το κόκκινο που είναι ένδειξη εξαιρετικού κινδύνου μέχρι το πράσινο, που υποδηλώνει ότι δεν προβλέπονται ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ενδιάμεσες καταστάσεις υποδηλώνουν το πορτοκαλί και το κίτρινο χρώμα. Στην φωτό απεικονίζεται μια πρόσφατη κατάσταση καιρικών φαινομένων στη γειτονική Ιταλία.

Δεξιά εμφανίζονται οι πόλεις που έχουν πληγεί περισσότερο από την κακοκαιρία και ποιο φαινόμενο βρίσκεται σε έξαρση.

Στην ιστοσελίδα Meteoalarm.eu, οι πληροφορίες για τον καιρό εύκολα και άμεσα ενημερώνουν για οποιονδήποτε κίνδυνο.


 

Για παράδειγμα: Σε ποια περιοχή μια έντονη βροχόπτωση είναι πιθανό να προκαλέσει πλημμύρες, ή που είναι περισσότερο πιθανός ο κίνδυνος χιονοστιβάδων.
 
Ανάλογη είναι η προειδοποίηση και για τον κίνδυνο δασικών πυρκαγιών.

Το Meteoalarm είναι μια ιστοσελίδα, που συμμετέχουν περισσότερες από 30 ευρωπαϊκές χώρες με τις Εθνικές Μετεωρολογικές Υπηρεσίες τους ανάμεσα τους και η Ελλάδα.

Οι προειδοποιήσεις, που είναι διαθέσιμες σε 27 γλώσσες, αναφέρονται στην Ευρώπη, αλλά μπορεί να τις χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε στον κόσμο.

Κλιματικές αλλαγές Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version