Site icon NewsIT

Δείτε, ποιά είναι η πιό “βρώμικη” πόλη της Ευρώπης…

04.06.2010 | 12:17
Δείτε,  ποιά είναι η πιό “βρώμικη” πόλη της Ευρώπης…

Μέχρι και δύο χρόνια ζωής "κόβει" η ατμοσφαιρική ρύπανση...

Με προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο,  απειλεί η Κομισιόν,  το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς συνεχίζει να αγνοεί τις προειδοποιήσεις της,  για την ατμοσφαιρική ρύπανση και την ποιότητα του αέρα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή,  έστειλε στην κυβέρνηση,  δεύτερη και τελική γραπτή προειδοποίηση,  επειδή τα επίπεδα των επικίνδυνων αιωρούμενων σωματιδιών  στο Λονδίνο, υπερβαίνουν κατά πολύ τα επιτρεπόμενα όρια.

Στην αιτιολογημένη γνώμη της,  η Κομισιόν εξηγεί ότι,  οι υψηλές συγκεντρώσεις σωματιδίων,  μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση βλάπτει την υγεία. 
Μειώνει το προσδόκιμο ζωής,  από οχτώ μήνες,  μέχρι και δύο χρόνια στις πόλεις και περιοχές με υψηλά επίπεδα ρύπανσης, τόνισε σε δηλώσεις του ο  Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για το περιβάλλον.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έστειλε πρώτη φορά,  γραπτή προειδοποίηση στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2009.

Σε δηλώσεις του, εκπρόσωπος του Δημαρχείου του Λονδίνου ανέφερε ότι πέρυσι το Ηνωμένο Βασίλειο υπέβαλε πρόταση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή,  ζητώντας περισσότερο χρόνο ώστε να φτάσει τα επιτρεπόμενα όρια. 

Η ρύπανση που προκαλείται από τα αιωρούμενα σωματίδια,  είναι πάρα πολύ επικίνδυνη και ενοχοποιείται για σοβαρά προβλήματα υγείας, μεταξύ των οποίων άσθμα, καρκίνος των πνευμόνων και καρδιακά προβλήματα. 
Εκτός αυτού, ενδέχεται να οδηγήσει και  σε πρόωρο θάνατο.

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version