Site icon NewsIT

Δείτε πώς να μειώσετε – σχεδόν να εξαφανίσετε – τα σκουπίδια σας

04.08.2010 | 15:33
Δείτε πώς να μειώσετε – σχεδόν να εξαφανίσετε – τα σκουπίδια σας

Τον τρόπο μας δείχνει σε ένα άκρως εντυπωσιακό βίντεο η Rachel Hoefnagels. Μια γυναίκα που αποτελλεί φωτεινό παράδειγμα, για εκείνους που πιστεύουν ότι... ένας κούκος δε φέρνει την Άνοιξη.

Η ίδια έχει καταφέρει να πετάει μόνο μία μικρή σακούλα με σκουπίδια το δεκαήμερο (!) σε ένα σπίτι που ζουν επτά άτομα! Κι αυτό γιατί ανακυκλώνει τα πάντα! Απ’ τις παλιές κόλλες Α4 φτιάχνει φακέλλους. Αντί για χαρτί κουζίνας, χρησιμοποιεί τις παραδοσιακές βαμβακερές πετρέτες τις οποίες πλένει και ξαναχρησιμοποιεί.

Στο οικολογικό της σπίτι, αντί να πετάξει το χρησιμοποιημένο νερό της μπανιέρας, το ρίχνει στο καζανάκι, γλιτώνοντας μεγάλες ποσότητες νερού. Η ίδια σκουπίζεται με πετσέτες από οργανικό βαμβάκι ενώ όλα τα καθαριστικά του σπιτιού είναι από συστατικά φιλικά προς το περιβάλλον με ανακυκλώσιμες συσκευασίες. Όπου μπορεί, αντί για απορρυπαντικό, χρησιμοποιεί φυσική σόδα ή ξύδι.

Επίσης, μαζεύει το νερό της βροχής σε ένα μεγάλο δοχείο στην αυλή της, το οποίο χρησιμοποιεί για τις δουλειές του σπιτιού.

Δεν παίρνει ποτέ πλαστικές σακούλες για τα ψώνια της. Έχει πάνινες, τις οποίες χρησιμοποιεί ξανά και ξανά, γλιτώνοντας έτσι το περιβάλλον από πολλά κιλά άχρηστου πλαστικού, κάθε χρόνο.

Αντί για τη γνωστή μεμβράνη που χρησιμοποιούμε για να σκεπάζουμε τα τρόφιμα, εκείνη βάζει πάνινες πετσέτες κουζίνας. Τις πλένει και τις ξαναχρησιμοποιεί…

Φυσικά, βάζει στα φωτιστικά της οικολογικούς λαμπτήρες που και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής (άρα λιγότερα σκουπίδια) και εξοικονομούν πολύτιμη ενέργεια.

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version