Τρίτη, 30 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Διεθνές συμπόσιο για την προστασία της Μαύρης Θάλασσας!

Διεθνές συμπόσιο για την προστασία της Μαύρης Θάλασσας!

Αρχίζει στην Κοστάντζα της Ρουμανίας διήμερο διεθνές συμπόσιο για την προστασία της Μαύρης Θάλασσας, που διοργανώνει το Εθνικό Ινστιτούτου Θαλάσσιων Ερευνών…

και Ανάπτυξης “Grigore Antipa”. Το θέμα του διεθνούς συμποσίου είναι: “Η προστασία και η βιώσιμη διαχείριση του οικοσυστήματος της Μαύρης Θάλασσας- μια ανάγκη της τρίτης χιλιετίας”.

Ο γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Σίμιον Νικολάεφ, δήλωσε ότι η συνάντηση διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Βαλκανική Ένωση για το Περιβάλλον και την Εθνική Αρχή Επιστημονικής Έρευνας και πως βασικός στόχος του συμποσίου είναι να προσδιορίσει τις απειλές στο οικοσύστημα της Μαύρης Θάλασσας και να βρει λύσεις για την προστασία και τη βιώσιμη διαχείριση όλης της περιοχής.

“Ελπίζουμε πως στο τέλος του συμποσίου, θα είμαστε σε θέση να προσδιορίσουμε (τις απειλές) και να προτείνουμε τα απαραίτητα μέτρα για την ‘αναγέννηση’ της Μαύρης Θάλασσας, που γιατρεύει τις ‘πληγές’ της σ’ αυτή τη φάση, καθώς και να συγκροτήσουμε συνεργασίες για τη μελλοντική μας έρευνα”, δήλωσε ο κ. Νικολάεφ.

Η “ατζέντα” του συμποσίου περιλαμβάνει- μεταξύ άλλων- μια έκθεση για την κατάσταση της θαλάσσιας περιοχής και του περιβάλλοντος στις ακτές, αλλά και συζήτηση για τα ψηφίσματα της συμφωνίας για την προστασία των κητωδών στη Μαύρη Θάλασσα, τη Μεσόγειο και την περιοχή που γειτνιάζει με τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Επίσης, θα υπάρξουν ομιλίες και τοποθετήσεις που αφορούν τους τομείς της ωκεανογραφίας, της θαλάσσιας οικολογίας και της περιβαλλοντικής προστασίας, καθώς και διάφορα εργαστήρια.

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε