Site icon NewsIT

Ecoweek 2010

07.01.2010 | 16:00
workshops - εργαστήρια 2009 (πηγή www.ecoweek.gr)

workshops - εργαστήρια 2009 (πηγή www.ecoweek.gr)

Το διεθνές συνέδριο και εργαστήρια σχεδιασμού ECOWEEK 2010: ECOLOGY + COMMUNITY + ARCHITECTURE (Οικολογία + Κοινωνία + Αρχιτεκτονική) είναι πλέον θεσμός.

Ενημερώνουμε τους αρχιτέκτονες και φοιτητές αρχιτεκτονικής, αλλά και μηχανικούς, ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές για το διεθνές συνέδριο και εργαστήρια σχεδιασμού ECOWEEK 2010 με θέμα τη βιοκλιματική αρχιτεκτονική και οικολογική δόμηση, 13-20 Μαρτίου. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δικαίου, Επιστήμης και Τεχνολογίας και του Δήμου Αθηναίων και θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα. Έμφαση δίνεται στην αειφορία σε τοπικές κοινότητες και κοινωνίες, καθώς η βιοκλιματική αρχιτεκτονική και οικολογική δόμηση βρίσκονται στο παγκόσμιο προσκήνιο μετά τους στόχους για εξοικονόμηση ενέργειας 20% μέχρι το 2020. 

Το συνέδριο περιλαμβάνει θεματικές ομιλίες και εργαστήρια σχεδιασμού, ενώ τα εργαστήρια σχεδιασμού ECOWEEK 2010 καινοτομούν, αφού για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν σε 20 αρχιτεκτονικά γραφεία σε όλη την Αθήνα. Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε μικρές ομάδες στα εργαστήρια και θα εφαρμόσουν τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και οικολογικής δόμησης στα αρχιτεκτονικά γραφεία με την καθοδήγηση καταξιωμένων αρχιτεκτόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό για τρεις ημέρες. Θέμα των εργαστηρίων ECOWEEK 2010: ο σχεδιασμός μιας βιοκλιματικής κατοικίας μηδενικών ρύπων. Μάλιστα η ECOWEEK προγραμματίζει διαδραστικό εργαστήριο κατασκευών με cob (μείγμα άχυρου με πηλό) και επίσκεψη σε οικολογικά κτίρια στη Λάρισα στις 13 και 14 Μαρτίου.

Στις θεματικές ομιλίες θα μιλήσουν ειδικοί από τα διεθνή γραφεία συμβούλων ARUP, Buro Happold, Sustainable Cities/CABE. Περιλαμβάνουν δε την αρχιτέκτονα Ana Serra, τον μηχανικό περιβάλλοντος Byron Stigge, τον μηχανικό Vasilis Maroulas, τον αρχιτέκτονα Brian Mark και άλλους πολλούς. Η ECOWEEK θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την περιβαλλοντική επιχειρηματία, ακτιβίστρια για “πράσινες” θέσεις εργασίας, βραβευμένη με το βραβείο McArthur Majora Carter από το Bronx της Νέας Υόρκης, η οποία θα μιλήσει για τη δημιουργία “πράσινων” κοινωνιών μέσα στις πόλεις. Η Majora Carter μίλησε στη σειρά TED με τον Αλ Γκορ στο ακροατήριο. Επίσης, για πρώτη φορά θα έχουμε στην Ελλάδα, τον αρχιτέκτονα από το Βερολίνο Diebedo Francis Kere (www.kere-architecture.com) βραβευμένο με το βραβείο Aga Khan Award for Architecture και το Global Award for Sustainable Architecture 2009 για τα σημαντικά έργα του στις κοινότητες της Burkina Faso της Αφρικής. Οι ομιλίες Majora Carter και Diebedo Francis Kere θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010, ενώ στο πλαίσιο της ECOWEEK 2010, θα προβληθούν πολλά ντοκιμαντέρ. 

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version