Site icon NewsIT

Έρευνα: επικίνδυνα λιπάσματα

04.01.2010 | 17:03
τα παράνομα λιπάσματα προκαλούν βλάβες στην υγεία

τα παράνομα λιπάσματα προκαλούν βλάβες στην υγεία

Τα νόμιμα φυτοπροστατευτικά προϊόντα είναι αυτά που έχουν την αντίστοιχη έγκριση από το Ελληνικό υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Από το 2008 ο Ε.ΣΥ.Φ. (Ελληνικός Σύνδεσμος Φυτοπροστασίας) έχει ξεκινήσει τη λειτουργία μίας γραμμής καταγγελιών για παράνομα φυτοφάρμακα. Τηλεφωνώντας χωρίς χρέωση στο 800 11 39 100 από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας, όποιος έχει υποψίες ή πληροφορίες για εισαγωγή, διακίνηση ή χρήση παράνομων φυτοφαρμάκων μπορεί να καταγγείλει το γεγονός. Η καταγγελία μπορεί να γίνει και ανώνυμα. Απαραίτητο για την καταγγελία είναι να δηλωθεί η περιοχή, καθώς για ποιό προϊόν ή πιο συγκεκριμένα στοιχεία (διευθύνσεις, ονόματα, μέρη που πραγματοποιούνται οι παράνομες συναλλαγές, αποδεικτικά στοιχεία κτλ) για τον άνθρωπο/ εταιρία που εισάγει, χρησιμοποιεί ή διακινεί το επικίνδυνο προϊόν. 
Παράνομα είναι όσα προϊόντα δεν έχουν έγκριση, αλλά επίσης όσα: 1) έχουν απαγορευμένη δραστική ουσία, που συνεχίζει να κυκλοφορεί εκτός phase out περιόδου, 2) όσα έχουν ανακληθεί (εκτός περιόδου εξάντλησης αποθεμάτων), 3) αν είναι ένα πλαστό προϊόν (που ουσιαστικά και η ετικέτα αποτελεί παραχάραξη δημοσίου εγγράφου – κακούργημα), 4) ακόμη οι παράνομες εισαγωγές και παράνομη διακίνηση (προϊόντα που εισάγονται από χώρες της ΕΕ χωρίς να ακολουθούνται οι διαδικασίες του παράλληλου εμπορίου ή εισαγωγές από τρίτες χώρες).

Μπορείτε να μας στέλνετε καταγγελίες σχετικά με παράνομα και επικίνδυνα λιπάσματα.

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version