Τρίτη, 23 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Ευνοϊκές επαφές της Ελλάδας για τον ενεργειακό τομέα στο Abu Dhabi

O Πρόδρος κ.Παπούλιας από τους κεντρικούς ομιλητές
O Πρόδρος κ.Παπούλιας από τους κεντρικούς ομιλητές

Στο World Future Energy Summit 2010 παρασκήνιο συμφωνιών για τη χώρα μας.

Επαφές με προοπτικές κοινών δράσεων και συμφωνιών, έχει η ελληνική αντιπροσωπεία στη Διεθνή Ενεργειακή Διάσκεψη με αντιπροσωπείες άλλων χωρών. Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ.Γ. Μανιάτης, συναντήθηκε με την Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Οργανισμού Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Helene Pelosse, όπου αποφασίστηκε η συνεργασία στην αξιοποίηση εμπειρογνωμόνων για τις ΑΠΕ και εξοικονόμησης ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάληψη δράσεων για τα νησιά και τις περιοχές, που κινδυνεύουν από ερημοποίηση.

Επίσης φαίνονται ευνοϊκές προοπτικές για κοινή ελληνοαμερικανική δράση στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και τις δυνατότητες στενότερη συνεργασίας Ελλάδας – Αιγύπτου στον ενεργειακό τομέα, έπειτα από τη συζήτηση των τριών, υφυπουργού Περιβάλλοντος με την Αμερικανίδα υφυπουργό Περιβάλλοντος, Dr. Kerri-Ann Jones και του Αιγυπτίου υπουργού Ηλεκτρισμού και Ενέργειας, Dr. Hassan Ahmed Younes. Μάλιστα τη Τρίτη 19 Ιανουαρίου, η Υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Αμερικανό πρεσβευτή κ. Ντάνιελ Β. Σπέκχαρντ.

Ακόμη στη συνάντηση με τον υπουργό Ενέργειας και Υδάτων του Λιβάνου, διαπιστώθηκε η ανάγκη για περαιτέρω συνεργασία και διεύρυνση των ενεργειακών σχέσεων των δύο χωρών. Ενώ με τον Σέρβο Υπουργό Ενέργειας Dejan Stojadinovic, θα ξεκινήσουν διαβουλεύσεις για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, που θα συμπεριλαμβάνει τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, καθώς και προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας. Οι συναντήσεις έγιναν στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης για το Ενεργειακό Μέλλον του Πλανήτη, World Future Energy Summit, που πραγματοποιείται στο Abu Dhabi. 

Η Siemens φαίνεται να βρίσκεται σε ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση στην αγορά των περιβαλλοντικά φιλικών λύσεων για τις υποδομές των αστικών κέντρων, καθώς οι λύσεις της χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο, κάνοντας τη ζωή των ανθρώπων πιο άνετη και πιο “πράσινη”. Για παράδειγμα στο Όσλο της Νορβηγίας, το νέο μετρό της Siemens καταναλώνει περίπου 30% λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τα προηγούμενης γενιάς τρένα, ενώ το 95% των μερών του είναι ανακυκλώσιμα υλικά.

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε