Site icon NewsIT

Ευρωπαϊκό Βραβείο 2012 για οικολογικές οδικές Μεταφορές

23.03.2012 | 08:39
Ευρωπαϊκό Βραβείο 2012 για οικολογικές οδικές Μεταφορές

Οι υπηρεσίες «Optifuel Solutions» κέρδισαν το Ευρωπαϊκό Βραβείο Μεταφορών για Βιώσιμη Ανάπτυξη 2012 (European Transport Award for Sustainable Development) στη Γερμανία, στην κατηγορία «Υπηρεσίες».

Η πρώτη έκδοση του Ευρωπαϊκού Βραβείου Μεταφορών για Βιώσιμη Ανάπτυξη που διοργανώθηκε από τις Γερμανικές εκδόσεις Huss-Verlag (Μόναχο) είχε αποδέκτη τις OptifuelSolutionsτηςRenault Trucks αναγνωρίζοντας την αποδοτικότητά τους.
Πρόκειται για μία υπηρεσία που συνδυάζει την OptifuelTechnology, την καλύτερη τεχνολογία για μείωση της κατανάλωσης, με την OptifuelTraining, που διδάσκει τους οδηγούς την ορθολογιστική οδήγηση και το OptifuelInfomax, ένα απαράμιλλο εργαλείο για μέτρηση και ανάλυση της κατανάλωσης.
Ο Stefan Schall, Διευθυντής της Renault Trucks στη Γερμανία, παρέλαβε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Υπηρεσίες» κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής που πραγματοποιήθηκε στο τμήμα μέσων μεταφορών του Γερμανικού Μουσείου στο Μόναχο.
Η ανεξάρτητη επιτροπή που αποτελείται από γνωστούς εκπροσώπους του επιστημονικού κόσμου, της επιχειρηματικής κοινότητας, των ομοσπονδιών και των μέσων ενημέρωσης, τόνισε ότι η δυνατότητα εξοικονόμησης καυσίμου επηρέασε καθοριστικά την απόφασή της για την απονομή του βραβείου.
Η επιτροπή υπογράμμισε επίσης πως το πρωτοποριακό πνεύμα των υπηρεσιώνOptifuel Solutionsπου παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το 2007, με το πέρασμα των χρόνων, απέδειξαν την ανεκτίμητη συμβολή τους στη βιώσιμη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τον τομέα οδικών μεταφορών.
Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής, ο Γερμανικός οργανισμός TÜV πιστοποίησε την επίτευξη 6,4% εξοικονόμησης καυσίμου το 2009 από το PremiumOptifuel.
Τα κριτήρια για την επιτροπή του Ευρωπαϊκού Βραβείου Μεταφορών για Βιώσιμη Ανάπτυξη βασίζονται στο τρισδιάστατο μοντέλο βιωσιμότητας από οικονομικής, οικολογικής και κοινωνικής απόψεως όπως ορίστηκε το 1983 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version