Site icon NewsIT

Φτιάξτε πάρκα για να σωθούμε…

24.05.2010 | 15:52
Φτιάξτε πάρκα για να σωθούμε…

Mόνο 2,5 τ.μ. πρασίνου ανά κάτοικο, στην Αθήνα....

Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων έχει κηρυχθεί η 24η Μαΐου από το 1999, όμως η σημερινή επέτειος βρίσκει την Αθήνα με 2,5 τ.μ. πρασίνου ανά κάτοικο, αναλογία πολύ χαμηλή. 

Ωστόσο, γίνονται προσπάθειες να αυξηθεί το χαμηλό αυτό ποσοστό, ενώ ήδη είναι «στα σκαριά» δύο πάρκα με επώνυμες υπογραφές, που θα πρασινίσουν την Αθήνα. 

Μέσα στο καλοκαίρι και συγκεκριμένα στα τέλη Ιουλίου αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι οι “βόλτες” στο Πεδίον του Άρεως,  καθώς αυτή τη στιγμή είναι έτοιμο το 75% του πάρκου.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές που αποφασίστηκαν, επισημαίνεται ότι οι διαδρομές έγιναν χωμάτινες, εκτός μιας που στρώθηκε με κυβόλιθους, και το γκαζόν αντικαταστάθηκε από γηγενή φυτά.

Παράλληλα ετοιμάζεται φυτώριο και δημιουργήθηκε ένας λαβύρινθος με αρωματικά φυτά της αττικής γης.

Μπροστά από το άγαλμα της Αθηνάς θα γίνει ελαιώνας, ενώ σχεδιάζονται παιδικές χαρές, θέατρο και δύο μικρά αναψυκτήρια.

Στο μεταξύ, στην άλλη πλευρά του λόφου, στη γειτονική Καλλιθέα,  ένα ΄Ιδρυμα  έχει αναλάβει τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση ενός ακόμη πάρκου, μικρότερου μεν, αλλά εξίσου σημαντικού για την πόλη. 

Το νέο «Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής της Καλλιθέας» καλύπτει έκταση πρασίνου 28.000 τ.μ. και αναμένεται να περιλαμβάνει ανοικτό κολυμβητήριο, γήπεδο ποδοσφαίρου αλλά και παιδότοπο.

Σημειώνεται ότι όλες οι υποδομές θα κατασκευαστούν με τέτοιες προδιαγραφές ώστε το ανοικτό ελεύθερο πάρκο της Καλλιθέας να είναι προσβάσιμο και φιλικό και στα άτομα με αναπηρία.

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version