Prunus [2 ποτήρια]
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν και σε ένα μεγάλο μπωλ διαλύουμε το γιαούρτι με το χυμό μήλου. Το τρίμμα του πάγου μπαίνει σε 2 ψηλά ποτήρια. Προσθέτουμε στο μείγμα το χυμό του δαμάσκηνου και το μοιράζουμε στα ποτήρια.
Υλικά
120 ml χυμό δαμάσκηνου, 120 ml χυμό μήλου, 125 γρ. γιαούρτι (2% λιπαρά), τρίμμα πάγου.
Schraab μήλου [2 ποτήρια]
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε κομμάτια. Ρίχνουμε στο μπλέντερ τα μήλα, το ροδόνερο, τη ζάχαρη και το γάλα. Τα χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα για λίγα δευτερόλεπτα. Σε κολονάτα ποτήρια, που έχουμε ρίξει τα παγάκια, μοιράζουμε το μείγμα. Γαρνιτούρα με τα ροδοπέταλα.
Υλικά
2 μήλα (γκόλντεν ή τζόνα), 2 κουταλιές ροδόνερο, 25 γρ.ζάχαρη, 500 ml παγωμένο γάλα, πέταλα τριαντάφυλλου, παγάκια.
Ανατολίτικος χυμός καρότου [1 ποτήρι]
Εκτέλεση
Περνάμε τα καρότα από τον αποχυμωτή. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή σε ένα σέικερ και τα χτυπάμε να αναμειχθούν πολύ καλά. Μοιράζουμε σε ψηλά ποτήρια, όπου ήδη έχουμε ρίξει τα παγάκια.
Υλικά
6 κουταλιές φρέσκο χυμό καρότου (3 μέτρια καρότα), 1-2 κουταλιές γιαούρτι 2%, 1 κουταλάκι τριμμένους σπόρους κάρδαμο, 3 παγάκια.