Site icon NewsIT

φυσική αποτοξίνωση μετά τις γιορτές

13.01.2010 | 16:27
o χυμός του ροδιού ανανεώνει τα κύτταρα

o χυμός του ροδιού ανανεώνει τα κύτταρα

Λίγες ημέρες πέρασαν από τις γιορτές, ήρθε η ώρα να αποβάλλετε τις τοξίνες από τον οργανισμό σας, με κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και βοτάνων.

 Οι τοξίνες όταν συσσωρεύονται στον οργανισμό, προκαλούν κούραση, δυσκολία στη χώνεψη, θαμπό δέρμα και μαύρους κύκλους, αλλά ακόμη και σοβαρότερα προβλήματα υγείας.

Τα μήλα ή τα καρότα είναι η καλύτερη επιλογή, κυρίως ωμά, πολτοποιημένα ή στον ατμό. Η φλούδα μήλου αδυνατίζει, αλλά και λόγω της ρητίνης ενεργοποιεί το μεταβολισμό. Παραδοσιακά δίνεται η πιο απλή δίαιτα αποτοξίνωσης με 6 κιλά μήλα, όπου επί 2 ημέρες γίνεται κατανάλωση, είτε του χυμού τους, είτε πολτοποιημένα.

Επίση το NEWSIT προτείνει μια συνταγή αποτοξίνωσης με βάση 7 βότανα: αγριάδα, αχιλαία, γαϊδουράγκαθο, μαντζουράνα, τριφύλλι, παναγιώχορτο και ζαμπούκου. Ένα “κρασοπότηρο” από κάθε βότανο, βράζουμε σε έξι κιλά νερό όλα μαζί!  Στο τέλος, αφού έχουμε σουρώσει το ρόφημα, το διατηρούμε στο ψυγείο σε μπουκάλια, ενώ πίνουμε κάθε μέρα 3 νεροπότηρα μετά το φαγητό. Τα βότανα τα βρίσκουμε εύκολα στα οικολογικά καταστήματα και μπορούμε να πίνουμε το ρόφημα σε πρόγραμμα επί ένα μήνα, 3 φορές το χρόνο.
Το κάρδαμο ως βότανο επίσης βοηθά στη καλή λειτουργία του εντέρου, άλλωστε στη λαϊκή παράδοση λέμε “καρδάμωσε”. 

Σε πολλές αποτοξινωτικές δίαιτες προτείνεται η κατανάλωση ζεστού νερού με λεμόνι, και δύο λίτρα νερό σε θερμοκρασία δωματίου, κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πίνετε μόνο νερό και μη καφεϊνούχα ροφήματα. Ο χυμός ροδιού συμβάλλει στην ανανέωση των κυττάρων, καθώς έχει φυτικές ίνες και είναι πλούσιο σε βιταμίνες. Δεν είναι μόνο η διατροφή, αλλά ο οργανισμός χρειάζεται και τη χαλάρωση, με βαθιές αναπνοές, κάποιες ασκήσεις στρέτσινγκ ή ένα ζεστό μπάνιο. Χαλαρώστε, βάλτε στο νερό φυσικά άλατα ή μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας. Η κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και δημητριακών συνίσταται πάντα, καθώς περιέχουν λίγες θερμίδες.. Άλλες αποτοξινωτικές τροφές είναι το αγγούρι, το λάχανο, παντζάρια, κολοκύθι, μπρόκολο, σπαράγγια, αγριοραδίκια…

 

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version