Site icon NewsIT

Για χείλη ζουμερά και μοναδικά

12.01.2010 | 16:08
φροντίστε τα και μη τα δαγκώνετε!

φροντίστε τα και μη τα δαγκώνετε!

Τα χείλη μας “σκάνε” όλες τις εποχές από διάφορους λόγους, αλλά το χειμώνα υπάρχουν αυξημένες ανάγκες για προστασία και φροντίδα.

Τα χείλη είναι μοναδικά, καθώς το αποτύπωμα κάθε χείλους είναι μοναδικό όπως το δακτυλικό αποτύπωμα! Τα χείλη μας “σκάνε” όλες τις εποχές από διάφορους λόγους, αλλά το χειμώνα υπάρχουν αυξημένες ανάγκες για προστασία και φροντίδα. Πότε λοιπόν το πολύ κρύο, οι καιρικές μεταβολές, ο ήλιος, αλλά και το τεχνητό ατμοσφαιρικό περιβάλλον, αερόθερμα ή κλιματιστικά, όπως ακόμη και οι υψομετρικές διαφορές, μια βόλτα στο βουνό ή μια υπερατλαντική πτήση, είναι μερικοί από τους λόγους. Για τη ξηρότητα στην ατμόσφαιρα του σπιτιού, χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα, που δεν είναι ιδιαίτερα ακριβοί και τους βρίσκετε εύκολα σε καταστήματα με παιδικά είδη. 

Η φύση έχει δώσει υλικά για να φροντίζουμε τα χείλη μας, που μπορείτε να βρείτε μέσα στη κουζίνα σας. Το ΝEWSIT προτείνει μια ενυδατική μάσκα με μέλι και ροδόνερο, που μπορείτε να απλώσετε στα χείλη σας για ένα τέταρτο της ώρας και τα χείλη σας να λάμπουν όλο υγεία. Οι περισσότεροι αισθητικοί προτείνουν να μην υγραίνετε τα χείλη σας με τη γλώσσα και το σάλιο, προτιμήστε να βάλετε κραγιόν ή κάποιο άχρωμο προϊόν. Έχετε την αίσθηση ότι δροσίζονται, αλλά τα ξηραίνετε περισσότερο. Προτιμήστε προϊόντα με βούτυρο κακάο ή κερί μέλισσας ή με βάση τη βαζελίνη και κάντε ελαφρύ μασάζ, πριν τα χρησιμοποιήσετε. Αποφύγετε τα προϊόντα με καμφορά.

Το χειμώνα, όταν κάνει κρύο και φυσάει, καλύψτε το στόμα σας με ένα φουλάρι ή κασκόλ, ενώ το καλοκαίρι προστατεψτε τα χείλη με ένα αντηλιακό προϊόν. Μπορείτε να τρίβετε τα χείλη με ένα ειδικό πήλινγκ χειλιών από φυτικά καλλυντικά ή απλώς με την οδοντόβουρτσα σας για  περίπου ένα λεπτό. Υπάρχει έντονη κινητικότητα και σύσπαση μυών γύρω από τα χείλη και για αυτό προκαλούνται ρυτίδες χειλιών, που οφείλετε να προλάβετε νωρίς, διότι αργότερα δύσκολα αντιμετωπίζονται. Και εδώ τα οξέα φρούτα και ειδικές φυτικές κρέμες βοηθούν, καθώς η επιδερμίδα των χειλιών είναι πολύ πιο λεπτή από το υπόλοιπο δέρμα. Δεν έχουν ούτε τον απλό μηχανισμό αντηλιακής προστασίας, που έχει το δέρμα.

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο και πρέπει να είναι εμπλουτισμένη με αρκετά έλαια (φυτικά ή ιχθυέλαια), πράσινα λαχανικά και φρούτα. Μετά από κάθε γεύμα ή καφέ, πλύνετε το στόμα σας και ξαναβάλτε  κάποιο ειδικό προϊόν. Απλώστε το βούτυρο κακάο όσο συχνά θέλετε. Φέτος η τελευταία λέξη στο μακιγιάζ λέει ότι οι κοκκινομάλλες και οι καστανές θα πρέπει να αναζητήσουν έντονα και φωτεινά χρώματα, ενώ οι ξανθές να επιλέξουν τα ροζ. Μη δαγκώνετε τα χείλη σας, αφήστε να σας τα δαγκώσουν!

 

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version