Παρασκευή, 5 Ιουλ.
22oC Αθήνα

Κάηκε ηλεκτρικό αυτοκίνητο και παραλίγο το σπίτι

Κάηκε ηλεκτρικό αυτοκίνητο και παραλίγο το σπίτι

Η φωτιά ξεκίνησε από το γκαράζ όπου βρισκόταν  το ηλεκτρικό υβριδικό Fisker Karma. Οι αρχές ερευνούν τα αίτια της πυρκαγιάς.

Το περιστατικό συνέβη στο Τέξας. Το πολυτελείας σπορ αυτοκίνητο δεν βρισκόταν στην πρίζα. Ωστόσο η πυροσβεστικές αρχές, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, θεωρούν ότι ήταν η πηγή της καταστροφής.

Από το γκαράζ η φωτιά εξαπλώθηκε στο υπόλοιπο σπίτι. Οι υλικές ζημιές ανέρχονται στα 100.000 δολάρια. Δεν συμπεριλαμβάνετε στο ποσό η αξία του αυτοκινήτου αλλά και η αξία άλλων δύο οχημάτων που είχε παρκάρει ο ιδιοκτήτης δίπλα στο Fisker Karma.

Μια Mercedes-Benz SUV κι ένα Acura NSX.


 

Σύμφωνα με την μαρτυρία του επικεφαλής της πυροσβεστικής δύναμης που κλήθηκε να αντιμετωπίσει την πυρκαγιά, ο ιδιοκτήτης του ηλεκτρικού, είχε μόλις παρκάρει το αυτοκίνητο στο γκαράζ χωρίς να το βάλει στην πρίζα.

Υστερα από τρία λεπτά, μύρισε καμένο λάστιχο και ξεκίνησε η φωτιά. Η μπαταρία του ηλεκτρικού βρέθηκε πάντως άθικτη.

Ο άτυχος οδηγός, μόλις πριν από 60 ημέρες είχε αγοράσει το Fisker Karma. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ένα από την σειρά οχημάτων που είχαν ανακληθεί από την εταιρεία τον Απρίλιο.

Από την πλευρά της η εταιρεία ανακοίνωσε πως περιμένει την έκθεση της πυροσβεστικής, για να διευκρινιστούν οι αιτίες της πυρκαγιάς.


 

Καμία πιθανότητα δεν πρέπει να αποκλείεται, όπως της κακόβουλης πρόθεσης, ή της πυρκαγιάς σε ηλεκτρικό πίνακα που βρισκόταν δίπλα στα οχήματα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το γεγονός ότι δεν φορτιζόταν το αυτοκίνητο εκείνη την ώρα και το ότι η μπαταρία λιθίου του αυτοκινήτου βρέθηκε άθικτη, συνηγορούν ότι η πυρκαγιά δεν οφειλόταν στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Η Fisker θα συμμετέχει στις έρευνες και θα περιμένει τα επίσημα αποτελέσματα των ερευνών.

(πηγή: Αutoweek.com)

Υβριδικό Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε