Παρασκευή, 5 Ιουλ.
24oC Αθήνα

Τα πράσινα… της Μπανγκόγκ

Άνοιξε τις πύλες της η 33η διεθνής έκθεση αυτοκινήτου στην πρωτεύουσα της Ταϋλάνδης. Τα οικολογικά αυτοκίνητα, όπως αναμενόταν, έκλεψαν την παράσταση.

Υβριδικά, ηλεκτρικά, με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, κατακτούν και την Ασία. Στην Ταϋλάνδη, τα οικολογικά αυτοκίνητα είναι δημοφιλή, λόγω του χαμηλού φόρου που έχει προωθήσει η κυβέρνηση της χώρας.

Η Mitsubishi και η Suzuki παρουσιάζουν το οικολογικά Mirage και Swift αντίστοιχα. Η Nissan ακολουθεί με τα μοντέλα March και Almera, όπως και η Honda με το Brio.

Η Ford επικεντρώνει το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης στο Fiesta Sport Ultimate, με τους 7 αερόσακους και την χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Η Toyota, δίνει το παρόν με τα υβριδικά Camry, το ανανεωμένο Prius και το  GT 86, το συμπαγές σπορ μοντέλο που αναπτύχθηκε από την ιδέα του FT 86. Εκεί θα βρίσκεται και το φθηνό και μικρό υβριδικό Prius C.

Η Honda κάνει μια δυναμική εμφάνιση με το νέο Civic, κατά 10% χαμηλότερες εκπομπές, και το υβριδικό σπορ CR-Z. Η κορεάτικη Hyundai έχει στο «οπλοστάσιο» της το Elantra, και το Veloster.

Κι αν σας άνοιξε η όρεξη για οικονομικά μοντέλα, όσον αφορά στην κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων θα υπάρχoυν κι άλλα μοντέλα στην Ταϋλάνδη, όπως:  BMW 3 Series, Chevrolet Trailblazer, Mercedes-Benz M-Class, Lexus GS 250, Mini Roadster και Volvo V60 Drive.

Και βέβαια το… εκκεντρικό μηδενικών ρύπων, Nissan Townpod. Η έκθεση ολοκληρώνεται στις 8 Απριλίου.

Υβριδικό Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε