Παρασκευή, 5 Ιουλ.
25oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν παρκινγκ για τα υβριδικά αυτοκίνητα

Κίνητρο στους Θεσσαλονικείς οδηγούς να αγοράσουν υβριδικά αυτοκίνητα αποφάσισαν να δώσουν οι δήμοι Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Θέρμης προσφέροντας τους δωρεάν στάθμευση.

Αρχικά οι θέσεις στάθμευσης που θα παραχωρηθούν στους δήμους θα είναι λίγες αφού ο αριθμός των κατόχων υβριδικών αυτοκινήτων είναι μικρός.
 
Στους χώρους που θα παραχωρηθούν, θα σταθμεύουν αποκλειστικά τα αυτοκίνητα με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και τα λιγότερο ρυπογόνα (ηλιακά, ηλεκτρικά ή υβριδικά).

 Η συντονίστρια του προγράμματος που προωθεί η αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, κα Νίνα Γραμματικοπούλου, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Στο πλαίσιο καλών πρακτικών που εφαρμόζουν πολλοί φορείς στην Ευρώπη προτάθηκε στους δήμους Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Θέρμης να διαθέσουν δωρεάν θέσεις στάθμευσης για υβριδικά αυτοκίνητα με σκοπό η πρακτική αυτή να αποτελέσει κίνητρο για την χρήση πράσινων αυτοκινήτων».

Το μέτρο αυτό υιοθετήθηκε από την περιφέρεια Jamtland της Σουηδίας. Μέσα στο επόμενο διάστημα θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας με τους δήμους και την αποκεντρωμένη διοίκηση, προκειμένου να μπουν οι προδιαγραφές που προβλέπει το πρόγραμμα για τις θέσεις στάθμευσης, όπως ειδική σήμανση, διαγράμμιση κ.α. 

Υβριδικό Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε