Τετάρτη, 7 Αυγ.
34oC Αθήνα

Η σοκολάτα και ο καφές στην υπηρεσία της ομορφιάς!

Η σοκολάτα και ο καφές στην υπηρεσία της ομορφιάς!

Εκτός από υπέροχη γεύση, έχουν ευεργετικές ιδιότητες για την ομορφιά μας

Τελευταία όλο και περισσότερες εταιρίες καλλυντικών χρησιμοποιούν τη σοκολάτα και τον καφέ στα προϊόντα τους. Χρησιμοποιώντας υλικά, που θα βρείτε στην κουζίνα σας, δοκιμάστε να φτιάξετε μόνοι σας συνταγές ομορφιάς. Ο καφές αυξάνει την ικανότητα λιπόλυσης για τη καύση θερμίδων, ενώ με τη διουρητική του δράση αποβάλλονται περιττά υγρά. Η σοκολάτα μπορεί να κάνει την επιδερμίδα πιο απαλή, και έχει αντι-κυτταριτιδική δράση. H άσπρη σοκολάτα χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στα καλλυντικά, λόγω των μαλακτικών ιδιοτήτων της στο δέρμα. H μαύρη σοκολάτα (υγείας ή κουβερτούρα) χρησιμοποιείται για την τόνωση και τη βελτίωση της υφής της επιδερμίδας.

Μάσκα σώματος με σοκολάτα υγείας

Λιώστε λίγη σοκολάτα υγείας σε μπεν μαρί ή μπρίκι ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Τη ζεστή σοκολάτα ανακατέψτε με λίγες σταγόνες αμυγδαλέλαιο και, όταν η θερμοκρασία της γίνει ανεκτή για το δέρμα, απλώστε τη μάσκα με κυκλικές κινήσεις πάνω στο σώμα. Άφησέ τη για 20 λεπτά περίπου… και μη τη φάτε! Ξεβγάλτε τη με δροσερό νερό και απλώστε μια φυτική κρέμα σώματος.

Μάσκα προσώπου με ελληνικό καφέ

Αναμειγνύετε 2 κουταλάκια μέλι με δύο κουταλάκια ελληνικό καφέ μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα και απλώστε το στην επιδερμίδα σας για 15 λεπτά. Ξεπλένετε το πρόσωπο με χλιαρό άφθονο νερό.

Μάσκα προσώπου με κακάο

Αναμειγνύετε 1/3 του φλυτζανιού κακάο με ¼ του φλυτζανιού μέλι, 1 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος και 3 κουταλάκια του τσαγιού κουάκερ. Ανακατέψετε όλα τα υλικά καλά, μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρευστο. Στη συνέχεια απλώστε το στο πρόσωπο, κάνοντας μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Το κουάκερ βοηθά στην απολέπιση, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα, ενώ το κακάο θα αφήσει το δέρμα απαλό και λαμπερό. Αφήστε τη μάσκα στο πρόσωπο για 20 λεπτά και ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.

Μάσκα προσώπου με καφέ και κακάο

Συνδυάζεται η πλούσια υφή του γάλακτος και του κακάο με την συσταλτική δράση του καφέ. Ιδανική για κανονικές και λιπαρές επιδερμίδες. Ανακατέψτε μαζί τον καφέ και το κακάο, 4 κουταλιές καφέ και 4 κουταλιές κακάο σκόνη. Προσθέστε 8 κουταλιές γάλα ή κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Απλώστε την μάσκα σε καθαρό και στεγνό πρόσωπο, και αφήστε την για 15 λεπτά. Ξεπλύνετε καλά με χλιαρό νερό.

H κάθε φροντίδα ή αγωγή πρέπει να ξεκινήσει με ένα πίλινγκ σε όλο το σώμα, ώστε να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και να προετοιμάσετε την επιδερμίδα σας να δεχτεί τη θεραπεία. Στη συνέχεια,  απλώστε μία κρέμα σώματος με κακάο ή λευκή σοκολάτα, ή μία αντικυτταριδική συσφιγκτική αγωγή με κακάο.

 

 

 

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε