Τρίτη, 23 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Η ταινία Avatar εμπνέει για τη προστασία των οικοσυστημάτων του πλανήτη

Ειδικά εφέ υψηλού κόστους στη νέα ταινία του Κάμερον
Ειδικά εφέ υψηλού κόστους στη νέα ταινία του Κάμερον

Ο γνωστός σκηνοθέτης James Cameron βραβεύτηκε από τη περιβαλλοντική PETA για τη ταινία

 

Ο γνωστός σκηνοθέτης James Cameron βραβεύτηκε από τη περιβαλλοντική PETA για τη ταινία Αvatar, καθώς εμπνέει για τη προστασία του πλανήτη και του πράσινου. Το βραβείο PETA Proggy Award δόθηκε στο Avatar, διότι αναδεικνύει την αλληλεπίδραση στη φύση και τη σπουδαιότητα να συμπεριφερόμαστε σε όλα τα όντα με σεβασμό και αξιοπρέπεια, άσχετα πόσο παράξενα ή εξωγήινα μας φαίνονται. Πρόκειται για μια τρισδιάστατη ταινία δράσης, που χρησιμοποιεί ειδικά νέας γενιάς εφέ, και μας μεταφέρει σε έναν θεαματικό κόσμο πέρα από κάθε φαντασία, εκεί όπου ένας ήρωας ηγείται μιας επικής μάχης προκειμένου να σώσει έναν πολιτισμό. Τα avatar είναι κλώνοι, πλάσματα-αντίγραφα προσομοιωμένα στα χαρακτηριστικά των εξωγήινων, με τα οποία οι γήινοι προσπαθούν να προσεγγίσουν μια τοπική φυλή ιθαγενών, τους Navi.

Ελπίζουμε όλοι οι θεατές θα φύγουν μετά το τέλος της ταινίας μέσα από τις αίθουσες, κοιτάζοντας με έναν διαφορετικό τρόπο το κόσμο γύρω τους, αλλά και πως συμπεριφερόμαστε στα υπόλοιπα γήινα όντα”, δήλωσε η αντιπρόεδρος της PETA Lisa Lange. Το Avatar είναι αυτή τη στιγμή η δεύτερη υπερπαραγωγή του Κάμερον μετά τον “Τιτανικό”. Μας ταξιδεύει σε μια αδιευκρίνιστη χρονολογία στο μέλλον, όπου το ανθρώπινο γένος έχει επεκτατικές τάσεις προς άλλους πλανήτες, ύστερα από τη καταστροφή της μητέρας Γης. Μια αποστολή γήινων, η οποία αποτελείται από επιστήμονες, πολιτικούς-businessmen και στρατιωτικούς, προσεγγίζει το πλανήτη Pandora. Αυτός ο πλανήτης χαρακτηρίζεται από ένα απίστευτα εξελιγμένο οικοσύστημα (ζώα, βλάστηση, νερό, τα πάντα) και λειτουργεί ως ένα δίκτυο πληροφοριών και ενέργειας.

Τα βραβεία PETA’s Proggy Awards αναγνωρίζουν τα φιλικά στα ζώα επιτεύγματα στο εμπόριο και το πολιτισμό. Στη ταινία, ο πλανήτης “Πανδώρα” κατοικείται από κάποια “ανθρωποειδή”, διάφορες φυλές πλασμάτων, τα οποία είναι μπλε στο δέρμα, με ανθρώπινη όψη, τριπλάσιο μέγεθος από τους γήινους, και έχουν εξωγήινα χαρακτηριστικά όπως ουρά, μυτερά αυτιά, κοφτερά δόντια, και μια μακριά κοτσίδα, η οποία συνδέει το νευρικό τους σύστημα με το “δίκτυο” του δάσους. Οι γήινοι επιστήμονες, όπως η Dr. Grace Augustine (Sigourney Weaver), θέλουν να μελετήσουν αυτό το φυσικό δίκτυο πληροφοριών και ενέργειας, και κυρίως ενδιαφέρονται για τον κεντρικό “επεξεργαστή” του οικοσυστήματος, ένα γιγαντιαίο δέντρο που το ονομάζουν “το δέντρο των ψυχών”. Η ανθρώπινη απληστία δεν λείπει από το φιλμ, καθώς μέλη της αποστολής (στρατιωτικοί, businessmen) ενδιαφέρονται μόνο για το κέρδος από ένα ανεκτίμητο πανάκριβο ορυκτό, που βρίσκεται σε τεράστια κοιτάσματα.

 

 

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε