Παρασκευή, 26 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Η θεά της πασαρέλας Ζιζέλ… υπέκυψε στην πράσινη γοητεία!

UNEP
UNEP

H Ζιζέλ Μπούντχεν, νικήτρια στη δοκιμασία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2011 πραγματοποιεί την υπόσχεση της στο Φεστιβάλ του Πράσινου Έθνους.

Η Πρέσβειρα Καλής Θέλησης φυτεύει τα πρώτα 50.000 δέντρα και σηματοδοτεί  την έναρξη της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Αυτή την εβδομάδα, το Ρίο ντε Τζανέιρο υποδέχεται μια σειρά από σημαντικούς αρχηγούς κρατών, πολυεθνικές εταιρείες και μέσα μαζικής ενημέρωσης σε ένα φεστιβάλ που έχει στόχο να εδραιώσει τις παγκόσμιες προσπάθειες και πολιτικές για την προστασία του περιβάλλοντος.
 
Το Φεστιβάλ του Πράσινου  Έθνους άνοιξε τις πύλες του στις 31 Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Ιουνίου. Συνδυάζει πολιτιστικές εκδηλώσεις με περιβαλλοντική εκπαίδευση και ψυχαγωγία και έχει στόχο να ενθαρρύνει εναλλακτικές πρακτικές. Μερικές από τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ περιλαμβάνουν φιλικές προς το περιβάλλον επιδείξεις μόδας, παρουσιάσεις οικολογικών ταινιών και τη διαδραστική έκθεση “Νιώσε το κλίμα”. Η έκθεση επιτρέπει στους επισκέπτες να βιώσουν από πρώτο χέρι τις ακραίες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, όπως οι δασικές πυρκαγιές, το λιώσιμο των πάγων και οι πλημμύρες.
 
Σήμερα, ο κ. Στάινερ, Διευθύνων Σύμβουλος του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP), η Ιζαμπέλα Τεξέιρα, Υπουργός Περιβάλλοντος της Βραζιλίας, και ο Εντουάρντο Παές, Δήμαρχος της πόλης του Ρίο, επισκέφτηκαν το Φεστιβάλ του Πράσινου Έθνους συνοδευόμενοι από την Πρέσβειρα Καλής Θέλησης, Ζιζέλ Μπούντχεν, που υπηρέτησε ως δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού της Βραζιλίας Globo Fantastico.
 
Η επίσκεψη περιελάμβανε και δενδροφύτευση που ήταν και το αποκορύφωμα της τελευταίας δοκιμασίας της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, όπου η Μπούντχεν αγωνίστηκε με τον Πρεσβευτή Καλής Θέλησης του UNEP Ντον Τσιντλ. Στόχος ήταν η κινητοποίηση της παγκόσμιας συμμετοχής στην ημέρα αυτή, ενώ η νίκη της Μπούντχεν  θα δώσει ζωή σε ένα νέο δάσος που θα φυτευτεί στη Βραζιλία.
 
Οι διοργανωτές του φεστιβάλ ελπίζουν να τονώσουν το ενδιαφέρον και  τη συμμετοχή στη Βραζιλία και σε όλο τον κόσμο καθώς και να μεταδώσουν το μήνυμα της αλλαγής μέσω της αειφόρου ανάπτυξης και του εναλλακτικού τρόπου ζωής.

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε