Site icon NewsIT

Ημέρα του Ανέμου σε όλο τον κόσμο

15.06.2012 | 00:15
Ημέρα του Ανέμου σε όλο τον κόσμο

Περισσότερες από 200 εκδηλώσεις, σε 40 χώρες από όλο τον κόσμο, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, κατά τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για ανάπτυξη των ΑΠΕ, στους συμμετέχοντες της Συνόδου Κορυφής του Ρίο +20, την επόμενη εβδομάδα. Η Ημέρα του Ανέμου και στην Ελλάδα.

Από την εποχή των ανεμόμυλων έως τις μέρες μας, η δύναμη του ανέμου προβάλλει ως μια από μια από τις πιο καθαρές λύσεις στην αντιμετώπιση των Κλιματικών Αλλαγών.

Μέσα από την πρωτότυπη συλλογή γραμματοσήμων του,  ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Φυσικός(B.Sc.) – Μετεωρολόγος (Μ.Sc.) FRMetS μας ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, ειδικά σε περιοχές που έχουν ήδη πληγεί και κινδυνεύουν εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων:


 

«Τα τελευταία χρόνια ταχυδρομικές υπηρεσίες από την  μακρινή Αυστραλία, το Τόγκο στην Αφρική, το Μονακό, τα  νησιά Τουβαλού έως την πρωτοπόρο στην αιολική ενέργεια Δανία, συνολικά πάνω από 30 τον αριθμό, εξέδωσαν γραμματόσημα που απεικονίζουν σύγχρονες ανεμογεννήτριες. Εντυπωσιακό ήταν και το ελληνικό γραμματόσημο που κυκλοφόρησε το 2010, από τα δικά μας ΕΛΤΑ και φιλοτεχνήθηκε από τον γνωστό ζωγράφο Αλέκο Φασιανό» μας είπε ο κ. Γιαννόπουλος.


 

Η συλλογή περιλαμβάνει περίπου 60 γραμματόσημα από όλο τον κόσμο. Το  μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Η Αιολική Ενέργεια είναι λύση και προχωρεί σε όλον τον κόσμο…  

Η συλλογή με τα «γραμματόσημα του ανέμου» αποτελεί ένα μικρό μέρος της συλλογής «Η κλιματική αλλαγή… μέσα από τα γραμματόσημα. Το πρόβλημα και οι λύσεις»  που παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο 8ο Ευρωπαϊκό συνέδριο Εφαρμοσμένης Κλιματολογίας (Άμστερνταμ 2008) .


 

Τμήματα της συλλογής έχουν ήδη παρουσιαστεί σε εκδηλώσεις σχετικές με την κλιματικές αλλαγές (Παρίσι-2011,  Γενεύη-2012).
 
Την Παρασκευή 15 Ιουνίου, κορυφώνονται και οι εκδηλώσεις στην χώρα μας.

Στον 3ο όροφο του The Mall Athens, έως το Σάββατο 16 Ιουνίου η ΕΛΕΤΑΕΝ, Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας, σας προσκαλεί να γνωρίσετε καλύτερα τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που μας δίνονται από το στοιχείο του ανέμου.


 

Στελέχη, φίλοι και εθελοντές θα βρίσκονται εκεί από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ για να ενημερώσουν το κοινό, ενώ θα υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις, για παιδιά και μεγάλους.


 

Στο 3ο όροφο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες (Καποδιστρίου 3, Αγ. Παρασκευή), θα λειτουργεί η έκθεση παιδικής ζωγραφικής. Από τις 09:30 μέχρι τις 16:30 την Παρασκευή, μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαμβάνουν τα έργα των μικρών φίλων της αιολικής ενέργειας. Φέτος στο διαγωνισμό συμμετέχουν περίπου 350 έργα.


 

Όλη τη συλλογή γραμματοσήμων μπορεί να τη δει κάποιος στο: www.windenergyonstamps.dreamhosters.com

 

 

 

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version