Κυριακή, 28 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Και η Τρίπολη το δικό της λαχανόκηπο

Και η Τρίπολη το δικό της λαχανόκηπο

Με δωρεάν συμμετοχή ανέργων, πολύτεκνων και τρίτεκνων θα παράγονται βιολογικά κηπευτικά. Μέχρι τις 10 Απριλίου οι αιτήσεις.

Ο δήμος θα παραχωρήσει αγροτεμάχια 75-100 τμ με δυνατότητα άρδευσης. Το κάθε αγροτεμάχιο θα παραδοθεί έτοιμο για σπορά ή φύτευση.

Για όσους θέλουν να συμμετέχουν θα υπάρχει ένα συμβολικό κόστος συμμετοχής. Κάποιες όμως ομάδες πολιτών θα έχουν δωρεάν συμμετοχή(άνεργοι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι)

«Ο λαχανόκηπος δεν απευθύνεται μόνο σε όσους γνωρίζουν. Απευθύνεται κυρίως σε αυτούς που θέλουν να έρθουν κοντά στην φύση και να μάθουν. Γι αυτό το σκοπό άλλωστε θα υπάρχει και γεωπόνος του δήμου ο οποίος θα τους βοηθήσει τόσο στα πρώτα βήματα όσο και στην επίλυση προβλημάτων που θα εμφανιστούν στην πορεία της καλλιέργειας» δήλωσε ο ειδικός συνεργάτης του Δήμου Τρίπολης, γεωπόνος κ. Κώστας Μαλλίρης

Με αυτοοργάνωση θα λειτουργεί ο λαχανόκηπος. Τα οφέλη σημαντικά: Πολλά από τα λαχανικά που χρησιμοποιούνται καθημερινά θα μπορούν να παράγονται στο λαχανόκηπο.

Ένα ακόμα όφελος, η κοινωνικότητα που θα αναπτυχθεί μέσα από αυτήν την δραστηριότητα. Θα δημιουργηθούν παρέες και θα συνεργαστούν μεταξύ τους.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 10 Απριλίου, στο Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου Τρίπολης, στο Νέο Δημαρχείο, στην οδό Λαγοπάτη και Αταλάντης αλλά και στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.tripolis.gr)
 

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε