Site icon NewsIT

Ξηρά δαμάσκηνα…. θερμίδες που αδυνατίζουν!

11.01.2010 | 15:10
ιδανικά για τις αυξομειώσεις βάρους

ιδανικά για τις αυξομειώσεις βάρους

Το απολαυστικό, υγιεινό δαμάσκηνο καταπολεμά την όρεξη βοηθώντας στο αδυνάτισμα.

 Σύμφωνα με έρευνες αμερικανικών Πανεπιστημίων, η κατανάλωση ξηρών δαμάσκηνων ως σνακ περιορίζει την όρεξη, ενώ ταυτόχρονα έχουν σημαντική διατροφική αξία. Τα βρασμένα δαμάσκηνα υπάρχουν ενδείξεις ότι βοηθούν στη ρύθμιση των εκκρίσεων των ενδοκρινών αδένων. Στις αυξομειώσεις του βάρους μας, θέμα που απασχολεί έντονα τις γυναίκες, τα δαμάσκηνα δημιουργούν αίσθηση κορεσμού, κι έτσι με τη κατανάλωση τους ως σνακ, μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τον έλεγχο του βάρους.

Επειδή έχουν πολλές θερμίδες ως φρούτα, πρέπει να τρώγονται με μέτρο. Οι έρευνες λένε ότι τα ξηρά δαμάσκηνα μειώνουν τα επίπεδα ορμονών ή γλυκόζης κι επηρεάζουν την αίσθηση κορεσμού περισσότερο από ένα εξίσου γλυκό και χαμηλό σε λιπαρά σνακ, όπως π.χ. ένα μπισκότο. Τόσο τα φρέσκα, όσο και τα ξηρά δαμάσκηνα ομαλοποιούν τη λειτουργία του εντέρου με τις καθαρτικές ιδιότητες τους, βοηθώντας αποτελεσματικά όσους έχουν προβλήματα δυσκοιλιότητας ή αιμορροϊδες.

Λόγω του σιδήρου τους συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της αναιμίας, ενώ λόγω των φυτικών ινών βοηθούν στη δέσμευση και την αποβολή άχρηστων ουσιών, τις “οποίες παγιδεύουν”, εξαιτίας και κάποιων άγνωστων ακόμη ουσιών. Το δαμάσκηνο χαρακτηρίζεται ως superfruit (σούπερ φρούτο), όχι μόνο για ότι αφορά την υγεία του πεπτικού μας συστήματος, αλλά και για θέματα, που αφορούν άλλους τομείς της υγεία μας. Καταναλώστε τα σε διάφορους συνδυασμούς κυρίως με γιαούρτι, ενώ συνοδεύουν άριστα το χοιρινό κρέας.

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version