Site icon NewsIT

Κυματική Ενέργεια…

06.04.2010 | 11:11
Κυματική Ενέργεια…

Η κυματική ενέργεια θα μπορούσε να περιορίσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, κατά 70 εκατ. τόνους μέχρι το 2050... 

Η ενέργεια από το θαλάσσιο κυματισμό θα μπορούσε να τροφοδοτήσει ως και 15 εκατ. κατοικιών, εκτιμά η βρετανική κυβέρνηση, η οποία αναζητεί νέους, πιο οικολογικούς τρόπους παραγωγής ενέργειας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα».

Ο Βρετανός υπουργός Ενέργειας, Λόρδος Χαντ, ανακοίνωσε ότι η εκμετάλλευση της κυματικής ενέργειας, θα μπορούσε να προσφέρει καθαρή και ασφαλή ενέργεια που θα περιόριζε σημαντικά την εκπομπή ρύπων, ενώ παράλληλα θα άνοιγε νέες θέσεις εργασίας και δρόμους για την εξαγωγή της παραχθείσας ενέργειας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, η κυματική ενέργεια θα μπορούσε να περιορίσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, κατά 70 εκατ. τόνους μέχρι το 2050.

Παράλληλα, εκτιμάται ότι θα ανοίξουν περίπου 16,000 νέες θέσεις εργασίας, με το ένα τέταρτο αυτών να ανήκουν στον τομέα εξαγωγών.

Ο Λόροδς Χαντ δήλωσε ότι «Η εκμετάλλευση της ενέργειας των θαλασσών μας θα μας βοηθήσει να περιορίσουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και να προσφέρουμε καθαρή, πράσινη, ασφαλή και αξιόπιστη ενέργεια».

Στο Στάνγκφορντ Λοχ, στο Νόρθερν Αϊλαντ, φιλοξενείται ο πρώτος σταθμός στον κόσμο που μετατρέπει την κυματική ενέργεια σε ατμό.

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version