Site icon NewsIT

Κυριακή 29 Απριλίου 2012, καθαρίζουμε το χώρο στην περιοχή Μπαρμπαγιώργη στο δάσος του Σέιχ Σου

23.04.2012 | 15:14
Κυριακή 29 Απριλίου 2012, καθαρίζουμε το χώρο στην περιοχή Μπαρμπαγιώργη στο δάσος του Σέιχ Σου

Στο πλαίσιο της διεθνούς εθελοντικής καμπάνιας «Let’s Do It» ο «Αρκτούρος» ζητάει τη συμμετοχή μας, ώστε να καθαριστεί από σκουπίδια ο χώρος δασικής αναψυχής στην περιοχή Μπαρμπαγιώργης (μετά τον κόμβο Επταπυργίου) στην Θεσσαλονίκη.

Η συμμετοχή όλων κρίνεται απαραίτητη, ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, μιας και η συσσώρευση απορριμμάτων αποτελεί πηγή μόλυνσης, ενώ αποτελεί και μια από τις βασικότερες αιτίες πυρκαγιάς για τα δάση, μιας και το καλοκαίρι είναι κοντά.
Το περιαστικό δάσος είναι η μοναδική πηγή παραγωγής οξυγόνου στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπως και κάθε πόλης. Γι΄αυτό και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να το αγνοούμε, αλλά αντίθετα να θεωρούμε καθήκον μας την φροντίδα του.
 
Το «Lets Do It» ξεκίνησε το 2008 στην Εσθονία και είχε στόχο να καθαριστεί μέσα σε μία μόνο ημέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια με τη βοήθεια εθελοντών.
Στις 3 Μαΐου του 2008, 50.000 εθελοντές καθάρισαν 10.000 τόνους σκουπιδιών από δασικές εκτάσεις.
Από τότε, το «Lets Do It» εξαπλώθηκε παγκοσμίως και κάθε χρόνο πολίτες από όλο τον κόσμο καθαρίζουν τις πόλεις τους δίνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το περιβάλλον.
Φέτος το Let’s Do It διοργανώνεται και στην Ελλάδα με την πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής ”Ώρα για Δράση”.
 
Ο «Αρκτούρος» υλοποιεί καθαρισμούς και φυτεύσεις σε δάση σε όλη την Ελλάδα από το 1997. Μέχρι σήμερα έχουν φυτευτεί περισσότερα από 150.000 δέντρα. Τα τελευταία 4 χρόνια σε οργανωμένους καθαρισμούς του έχουν απομακρυνθεί περισσότεροι από 3.5 τόνοι σκουπιδιών και 10 τόνοι οργανικής ύλης.
 
Για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας μπείτε στο:
 
www (απευθείας http://sites.google.com/site/letsdoitgreece/participation).letsdoitgreece.org

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version