Τρίτη, 23 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Μαθητές προτείνουν οικολογική μετακίνηση στις πόλεις

Σεβασμός στο δικαίωμα ελευθερίας μετακίνησης των πολιτών
Σεβασμός στο δικαίωμα ελευθερίας μετακίνησης των πολιτών

7η χρονιά ECOMOBILITY από περιβαλλοντική ECOCITY

Φέτος η Εκστρατεία ECOMOBILITY, που διοργανώνει το ECOCITY με τη συμμετοχή και συστράτευση σημαντικών επιστημονικών ιδρυμάτων, οργανισμών και φορέων, έχει σύνθημα «Οι Μαθητές ερευνούν, οι Πόλεις ενημερώνονται, η Κοινωνία ευαισθητοποιείται». Ομάδες μαθητών από είκοσι επτά πόλεις της χώρας μελέτησαν τα προβλήματα, που προκαλούν οι συνήθειες και συνθήκες μετακίνησης στην πόλη τους και θα καταθέσουν προτάσεις με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις πόλεις. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει τις δράσεις των ενεργών πολιτών και η καμπάνια Οικολογική Μετακίνηση είναι μια από αυτές τις πολύτιμες δράσεις. Η ομάδα με την καλύτερη εργασία, που θα ανακοινωθεί σε ειδική τελετή το Σάββατο 17 Απριλίου 2010, θα φιλοξενηθεί στις Βρυξέλλες από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. 

Η έναρξη της Εκστρατείας ECOMOBILITY 2009-10 ανακοινώθηκε με συνέντευξη Τύπου τη Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010, στο Εντευκτήριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών “Κωστής Παλαμάς”. Συγκεκριμένα ο Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιώργος Πανηγυράκης, παρουσίασε τα συμπεράσματα από την εργασία ,που πραγματοποιεί κάθε χρόνο το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών ΜΒΑ OΔΕ & ΜΕ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σχετικά με διαμόρφωση της στάσης των μαθητών στην μετακίνηση και στην οικολογική συμπεριφορά.

Ο Πρόεδρος του ECOCITY κ. Θάνος Ζαφειρόπουλος παρουσίασε το περιεχόμενο της Εκστρατείας για τη νέα περίοδο και ανακοίνωσε τις πόλεις με τις ομάδες Γυμνασίων, που συμμετέχουν. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον προσανατολισμό της νέας περιόδου, δηλαδή στην ανάγκη σεβασμού της ελευθερίας μετακίνησης των πολιτών, από την παράνομη κατάληψη των πεζοδρομίων και την έλλειψη σεβασμού στις ανάγκες συνανθρώπων μας, καθώς και στην ανάγκη επένδυση στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής αντίληψης στους νέους ανθρώπους. Τέσσερες ομάδες με τις πιο δημιουργικές εργασίες θα φιλοξενηθούν για μια εβδομάδα, στο ECOCAMP στη Ροδέα Καλαβρύτων ,που διοργανώνει το ECOCITY κάθε Αύγουστο.

Στη διάρκεια της συνέντευξης, ο Επίτροπος Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Σταύρος Δήμας έστειλε μήνυμα αναφέροντας ότι: «Η δράση αυτή συµβάλλει σηµαντικά στην διάπλαση της περιβαλλοντικής αντίληψης των νέων και αποτελεί κατ;αυτόν τον τρόπο κορυφαία επένδυση για το µέλλον και την αναβάθµιση της ποιότητας ζωής στις πόλεις. Εκφράζω τα θερµά µου συγχαρητήρια και σε όλους τους µαθητές που συµµετέχουν στην εκστρατεία. Η προσπάθειά τους θα φέρει αποτελέσµατα στο άµεσο µέλλον. Ελπίζω ότι θα γίνει πηγή έµπνευσης για όλους τους υπόλοιπους νέους και αυριανούς ενεργούς πολίτες της πατρίδας µας».

 

..

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε