Site icon NewsIT

Μαύρισε” το νερό στο φαράγγι του Θερίσου!

10.03.2011 | 10:34
Μαύρισε” το νερό στο φαράγγι του Θερίσου!

Το χιονόνερο μπορεί να καθάρισε προσωρινά το φαράγγι από τα μαύρα κατάλοιπα του εργοστασίου της περιοχής, όμως...

όπως όλα δείχνουν, για το πρόβλημα δεν έχει βρεθεί λύση, παρά το γεγονός ότι ακριβώς κάτω από το συγκεκριμένο σημείο, βρίσκονται οι πηγές που υδροδοτούν τα Περβόλια και το Βαμβακόπουλο Χανίων. Σύμφωνα με το cretalive.gr, έχουν γίνει μηνύσεις -η τελευταία από το Λιμεναρχείο Χανίων- αυτό που επισημαίνεται από την πλευρά της είναι πως ‘δεν υπάρχει ρύπανση -παρά μόνον οπτική- καθώς τα νερά που καταλήγουν στο φαράγγι δεν έχουν κανένα ρυπαντικό φορτίο’ και πως ‘πρόκειται για ξεπλύματα της πυρήνας κι όχι απόβλητα’.

Από την πλευρά του ο τέως δήμαρχος Θερίσου, κ. Γιώργος Τσαπάκος, σε δηλώσεις του στα ‘Χανιώτικα Νέα’ υποστηρίζει ότι ‘η κατάσταση έχει παραγίνει με την ΑΒΕΑ, καθώς επιδεινώνεται συνεχώς αντί για να βελτιώνεται. Το πρόβλημα το αντιμετωπίσαμε από την αρχή του χειμώνα ως Δημοτική Αρχή τότε. Κάναμε κάποιες παρεμβάσεις, το πρόβλημα βελτιώθηκε για μερικές μέρες τώρα, όμως, έχει επιδεινωθεί’.

Οπως καταγγέλλει ο κ. Τσαπάκος ‘ακριβώς κάτω από το σημείο που τρέχουν αυτά τα απόβλητα, νερόλαδα ή όπως αλλιώς μπορεί να τα πει κάποιος, είναι οι πηγές που υδρεύεται περίπου ο μισός τέως Δήμος Θερίσου και συγκεκριμένα τα Περβόλια και το Βαμβακόπουλο’.

Ερωτηθείς σχετικά με τις ενέργειες που είχε κάνει η τότε Δημοτική Αρχή Θερίσου για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ο κ. Τσαπάκος ανέφερε: ‘Είχα ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο Θερίσου στην τελευταία του συνεδρίαση στα τέλη του Δεκέμβρη και σκοπεύαμε να ενημερώσουμε τον εισαγγελέα… Ομως ανέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή, την ενημέρωσα και νόμιζα ότι κάτι θα κάνουνε’.

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version