Παρασκευή, 2 Αυγ.
27oC Αθήνα

Μετά το άνοιγμα των διοδίων… δενδροφύτευση!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μας έχουν συνηθίσει σε πλήθος κινητοποιήσεων, όπως το άνοιγμα των διοδίων, η διοργάνωση ποδηλατοδρομιών και η λειτουργία παζαριού βιολογικών προϊόντων…

Αυτή τη φορά επανέρχονται με μια σχετικά ασυνήθιστη δράση για τα δεδομένα των εθελοντικών οργανώσεων. Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας «Ο τόπος μου» διοργανώνει δενδροφύτευση στο κοιμητήριο της Κατερίνης και καλεί όσους επιθυμούν να συμμετέχουν να το δηλώσουν μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

«Η ιδέα προέκυψε από ένα μνημόσυνο προσφιλούς μας προσώπου. Ήταν αγρότης και αγαπούσε πολύ τη φύση. Συζητήσαμε αρχικά στην οικογένειά μας και σκεφτήκαμε ότι η δενδροφύτευση θα ήταν πολύ καλή ιδέα, σε έναν χώρο μάλιστα όπως τα καινούρια κοιμητήρια της πόλης όπου δεν έχει ούτε ένα δέντρο. Στη συνέχεια επικοινωνήσαμε με τον παπά της ενορίας και την αρμόδια αντιδήμαρχο που ήταν πολύ θετικοί. Έτσι διαπιστώθηκε ότι στην περιοχή υπάρχει η δυνατότητα να φυτευτούν πεντακόσια δέντρα, ένα μικρό δάσος», αναφέρει το ιδρυτικό μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Ηλίας Τσολακίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέσα στις 24 ώρες από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η σχετική διοργάνωση, 21 άτομα επέδειξαν ενδιαφέρον. «Η Ομάδα μας είναι ανοιχτή σε οποιεσδήποτε δράσεις. Μπορεί να συμμετέχει όποιος το επιθυμεί. Άλλωστε, έτσι ξεκίνησε και το κίνημα κατά των διοδίων, από μια παρέα που αποφάσισε στις 9 Μαρτίου του 2009 να «κατέβει» στα διόδια του Πλαταμώνα και να προσπαθήσει να περάσει χωρίς να πληρώσει. Με τον τρόπο αυτό αναδείξαμε το πρόβλημα», σημειώνει ο κ. Τσολακίδης και δίνει ραντεβού για τη δενδροφύτευση στα κοιμητήρια εντός του Μαρτίου.

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε