Site icon NewsIT

Μετακομίζουν οι αρκούδες του ζωολογικού κήπου Θεσσαλονίκης

29.09.2011 | 14:42
Μετακομίζουν οι αρκούδες του ζωολογικού κήπου Θεσσαλονίκης

Στο Νυμφαίο της Φλώρινας, στις εγκαταστάσεις του "Αρκτούρου", πρόκειται να μεταφερθούν άμεσα οι δύο αρκούδες, που θα ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους σε μια έκταση 600 στρεμμάτων...

από το μόλις ένα που είναι αναγκασμένες να ζουν μέχρι τώρα. «Η πολιτική θέση της νέας δημοτικής αρχής είναι να μη συντηρεί άγρια ζώα σε καθεστώς φυλάκισης καθώς πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει δημοτικός ζωολογικός κήπος με άγρια ζώα» ανέφερε  ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, αντιδήμαρχος περιβάλλοντος, ποιότητας ζωής & ελεύθερων χώρων.

Όπως διευκρίνισε, οι αρκούδες που είχαν μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη από το Βελιγράδι κατά τη διάρκεια των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών, θα βρεθούν τις επόμενες μέρες στο Νυμφαίο ενώ θα διοργανωθούν εκδηλώσεις αποχαιρετισμού που θα απευθύνονται στα σχολεία της πόλης.

«Στοχεύουμε στη δημιουργία πάρκου οικόσιτης ή ημιάγριας πανίδας με την παράλληλη διαμόρφωση και ενός βοτανικού κήπου» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Ζέρβας προσθέτοντας ότι τα χρήματα που απαιτούνται ετησίως μόνο για τη σίτιση των ζώων, ανέρχονται στα 65.000 ευρώ.

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version